85 000 приветстваха Мбапе на Бернабеу


И. Ангелов

85 000 приветстваха Мбапе на Бернабеу

85 000 фенове на Реал Мадрид посрещнаха новия си герой Килиан Мбапе на "Сантяго Бернабеу“ днес. Мбапе завърши представянето си, излизайки на терена в пълния комплект на Реал Мадрид. Французинът обиколи стадиона, ритайки и хвърляйки топки към тълпата, махайки и благодарейки на феновете на "белия балет“.

Сред ВИП гостите бяха Зинедин Зидан, Раул, Алваро Арбелоа и Сантяго Солари.

Преди да излезе на терена, Мбапе беше приветстван от президента на Реал, Флорентино Перес.

Перес каза: "Добро утро и добре дошли на всички на "Бернабеу“ за това историческо събитие. Първите думи са за нашия национален отбор за спечелването на четвъртото Европейско първенство в историята, поздравления за победата и за това как беше постигната, те доказаха, че са най-добрият отбор.

"Скъпи фенове на Мадрид, това е радост да се върнем към нормалността и да представим играч като този на нашия стадион. Благодаря на всички вас, че сте тук в този специален ден, всеки път, когато приветстваме велик играч, преживяваме момент на надежда. Стадионът отново стана център, Мадрид отпразнува своята петнадесета Шампионска лига.

"Този клуб е универсален и принадлежи на сърцата на хората, той е най-обичаният в света. Имаме 600 милиона последователи и единственото чувство, което ни свързва, е мадридизма. В нашата 122-годишна история има любов към тези цветове и ценности, уважение, смирение и способността да работим в екип винаги са били приоритети. Това ни оставиха историческите фигури на този клуб и ние трябва да продължим по този път. Мисля за Сантяго Бернабеу, Алфредо Ди Стефано, Раймон Копа и всички останали. Те създадоха мита за Реал Мадрид.

"След това си спомням за Хосе Мартинес Пири, нашия почетен президент, който заедно със Санта Мария отбеляза историята на този клуб. Искам да кажа едно важно нещо: вие представлявате най-добрите фенове в света, нашата работа има само една цел: да можем да осъществим вашите мечти всеки сезон. Ние подобряваме отбора за вас, с най-добрите играчи. Последната Шампионска лига допълнително увеличи историческата стойност. Но в Реал Мадрид нямаме друг вариант, освен да продължим да поддържаме мита и ще го направим тук, в този храм на световния футбол, където голяма част от историята на футбола е написана. Този стадион ще продължи да има най-добрите в света и днес ще ни съпътства в този изключителен ден.

"С нас е и човек, който ни направи щастливи първо като играч, а после и като треньор. Той спечели Златната топка и помогна на Реал Мадрид да спечели. Три поредни Шампионски лиги като треньор... също така приветстваме Зинедин Зидан, който ще ни придружи на това събитие.

"Но сега е моментът да посрещнем един изключителен играч, който днес реализира мечтата на живота си: приветстваме Килиан Мбапе."

Флорентино продължи: "Скъпи Килиан, добре дошъл в новия си дом. Радваме се, че осъществи мечтата си, знам колко емоционално е за теб. Ти се влюби в Реал Мадрид като дете, на 13 години, когато за първи път дойде тук и очите ти блеснаха. През 2012 г. Зидан те покани да откриеш света на Реал Мадрид. Искам да знаеш, че любовта ти към Реал Мадрид ти даде силата да преодолееш пречките и да стигнеш дотук.

"Веднага разбра, че този клуб има нещо различно. Тук се случват неща, които трудно се обясняват. Тези хора никога няма да те изоставят. Ти си тук, защото искаше да носиш белия екип. Пристигаш тук с голям списък постижения... Винаги си бил сред най-добрите във FIFA единадесеторката, печелил си награди и трофеи. Добре дошъл в новия си дом."

Мбапе след това взе думата, с 15-те трофея от Шампионската лига на заден план, казвайки: "Добро утро на всички.

"Ще опитам да говоря на испански за тези първи думи... Невероятно е да съм тук. Невероятно. Много години мечтаех да играя в Реал Мадрид и днес съм щастливо момче, мечтата ми се сбъдва. Първо искам да благодаря на президента, който ми вярва  от първия ден. Благодаря, защото се случиха толкова много неща, които ме доведоха тук: спечелихме, сега съм играч на Реал Мадрид.

"Това е невероятен ден за мен. Това означава много за мен да съм тук, благодаря на всички вас, които сте тук на стадиона, с цялото ми сърце. Сега имам друга мечта: да бъда на висотата на историята на този клуб, най-добрия в света. Мога да кажа, че ще дам живота си за този клуб, за този екип. Искам също да отправя послание към децата тук: бях като вас, имах мечта и днес я осъществявам. Само един съвет за вас: със страст и мечти можете да постигнете всичко, което искате.

"Сега съм тук, но един ден може да бъде ваш ред. Много съм развълнуван, етапите до тук бяха много и съм горд да бъда играч на клуба на моите мечти и на най-важния клуб в света. Сега няма да кажа нищо повече, иначе ще заплача...

Само едно - Hala Madrid."

  Сподели
42