Реал Мадрид с втора изразителна победа в Китай (видео)


Н. Гавазов

Реал Мадрид с втора изразителна победа в Китай (видео)

Реал Мадрид постигна втора изразителна победа по време на китайското си турне. Както е известно, три дни по-рано, "белите" разгромиха Гуанджоу със 7:1. Днес, играчите на Кралския клуб бяха отново безпощадни и този път се наложиха с 6:0 над  Тианджин Теда. По един гол отбелязаха Кака, Ди Мария, Игуаин и Роналдо, а Бензема, който изигра поредният си страхотен мач по време на подготовката на тима за новия сезон, оформи дубъл. Моуриньо започна мача с двама нападатели в атака и заложи в стартовия състав повече на резервите, докато на пейката останаха Бензема, Роналдо, Кедира, Йозил и Касияс, които по-късно се появиха в игра.

Още в 8-та минута Ди Мария нахлу в наказателното поле и със серия от финтове принуди китайския защитник да наруши правилата и да го фаулира. 11-метровият наказателен удар бе изпълнен точно от Кака и 1:0 за Реал!

Четири минути по-късно Коентрао преодоля по левия фланг противников играч и с прецизен пас постави топката на крака на Ди Мария, който на скорост се измъкна от защитника и излезе сам срещу вратаря на домакините. Първият удар на аржентинеца бе отразен от стража, но при добавката Анхел бе безпощаден 2:0 за Реал!

До края на първото полувреме нямаше интересни моменти пред двете врати и играта се водеше основно в центъра на терена. Опитите на „белите" да извеждат с дълги топки Игуаин се оказаха неуспешни, а и самият нападател на два пъти попадна в положение на засада.

По-интересното се случи през втората част, когато в игра се появиха Марсело, Пепе, Карвальо, Йозил, Роналдо и Кедира. Испанците заиграха още по-комбинативно, увеличиха оборотите и резултатът не закъсня - в 66-та минута активният до този момент Игуаин отбеляза красив гол справяйки се със съпротивата на трима защитници, а шест минути по-късно Бензема пропусна топката към Роналдо, който от 12 метра направи разликаат 4:0! Малко след това португалецът можеше да оформи дубъл - Бензема от дълбочина подаде топката на Кристиано, който отправи коварен удар в далечния ъгъл на китайската врата, но този път стражът на домакините бе на мястото си.

След минута обаче, Роналдо проби отляво, подаде топката на Марсело, който я насочи към далечната греда, където Бензема постави крак за 5:0!

В 81-та минута Бензема оформи дубъл. Французинът получи топката от Йозил в дясната зона на наказателното поле и с пронизващ удар буквално препарира вратаря на домакините, а защитниците останаха обикновени зрители при този епизод - 6:0 за Реал!

Загубата можеше да стане по-трагична за китайският тим, но седмият гол бе предотвратен от играч на домакините, които героично застана на пътя на топката изстреляна от Марсело към опразнената врата. В крайна сметка, при този резултат завърши и двубоя, който бе последната проверка за Реал Мадрид преди началото на сезона в Испания, с двубоите за Суперкупата на страната срещу Барселона на 14 и 18 август.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
89