Гуардиола: Нещата не вървят по план


Н. Гавазов

Гуардиола: Нещата не вървят по план

Старши-треньорът на Барселона Пеп Гуардиола призна, че преди началото на сезона в отбора нещата не вървят по план, но побърза да подчертае своята увереност в играчите, които според него ще се представят подобаващо в официалните срещи. Както е известно, испанският шампион бе победен от Манчестър Юнайтед миналата седмица, а рано тази сутрин в Маями каталунците бяха пометени с 4:1 от мексиканския Чивас.

"Закъснели сме малко в някои неща по различни причини. Въпреки това, аз имам голямо доверие в играчите си и зная, че ще играем добре в Примера и в другите турнири", сподели Гуардиола на пресконференция в Маями.

„Суперкупата на Испания и на Европа са много близо, но ние ще се подготвим добре за тях. Това, което прави разликата е манталитета на футболистите. Нуждаем се от малко повече време. Знам, че го нямаме, но ще бъдем готови. Трябва да забравим този резултат и да изместим вниманието си в предстоящите мачове. Тази загуба няма да промени нищо за нас", допълва наставника на Барселона.

Първият официален мач на Барса е на 14 август на "Сантяго Бернабеу" срещу Реал Мадрид, а три дни по-късно е реванша на „Камп Ноу". На 26 август пък в Монако, каталунците ще излязат срещу Порто в среща за Суперкупата на Европа.

 

  Сподели
144