Барселона обяви раздялата си с Шави


Н. Гавазов

Барселона обяви раздялата си с Шави

Пресслужбата на Барселона официално обяви освобождаването на Шави от поста старши- треньор на каталунския клуб в края на настоящия сезон.

"Президентът на ФК Барселона Жоан Лапорта обяви този следобед на Шави Ернандес, че няма да продължи като треньор на първия отбор за сезон 2024/2025. Днес се проведе среща, на която присъстваха вицепрезидентът по спорта Рафа Юсте и спортният директор Деко, както и асистентите на Шави Оскар Ернандес и Серхио Алегре.

ФК Барселона би искал да благодари на Шави за работата му като треньор, която допълва безпрецедентната му кариера като играч и капитан на отбора, и му пожелава най-добър късмет. Шави ще изиграе последния си мач като треньор на първия отбор тази неделя в Севиля.

Барселона ще обяви нов състав в следващите дни“, гласи изявление на официалния уебсайт на клуба.

Този сезон Барселона заема второ място в испанската Ла Лига, на 12 точки зад Реал Мадрид един кръг преди края на първенството. В Купата на Испания отборът на Шави спря на 1/4 финала, губейки от крайния победител в турнира Атлетик Билбао. В Шампионската лига каталунците също отпаднаха на четвъртфиналите, като загубиха с общ резултат от френския ПСЖ. Във финала за Суперкупата на Испания Барселона загуби от Реал Мадрид (1:4).

  Сподели
191