Анонс на 38-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 38-ми кръг на Примера Дивисион

Жирона – Гранада
Дата: 24.05.2024 г.
Час: 22:00

Без никакво съмнение, Жирона е сензацията в тазгодишното издание в Ла Лига. Каталунците ще завършат на 3-то място в крайното класиране, като в момента имат 78 точки. В предишния кръг Жирона срази с 3:1 като гост Валенсия. Отборът от едноименния град по всяка вероятност ще играе в Шампионската лига, ако до началото на следващия месец бъде извършена промяна на собствеността, тъй като Жирона и Манчестър Сити са собственост на общ консорциум, а по правилата на УЕФА не могат да участват в един и същ турнир.

Гранада пък ще изиграе последен мач в елита на Испания, тъй като от следващия сезон ще се състезава в Сегунда. Южняците са на предпоследното 19-то място и имат 21 точки. В предишния кръг андалусци отстъпиха с 1:2 у дома то Селта, като инкасираха четвърта поредна загуба и общо 24-та до момента.

Прогноза: Жирона – Гранада 4:0


Осасуна – Виляреал
Дата: 25.05.2024 г.
Час: 15:00

Осасуна сложи край на серията от шест поредни мача без победа в Примера, в която северняците записаха четири поражение и две равенства, и в предишния кръг играчите на Хагоба Арасате поднесоха една от изненадите, надигравайки с категоричното 4:1 Атлетико Мадрид и то насред столицата. Осасуна е на 11-то място и има 44 точки.

Виляреал и Реал Мадрид направиха може би най-интересния мача за отминаващия си сезон в Ла Лига. В него "жълтата подводница“ и "кралския клуб“ завършиха 4:4, а над всички бе нападателят на Виляреал Александър Сьорлот, който заби всички попадения в мрежата на шампионите. Равенството обаче означава, че играчите на Марселино Гарсия Торал няма да могат да участват в европейските клубни турнири наесен и ще завършат на 8-мо място в крайното класиране.

Прогноза: Осасуна – Виляреал 2:3


Алмерия – Кадис
Дата: 25.05.2024 г.
Час: 19:30

Алмерия изпада след края на сезона и от следващата кампания южняците ще играят в Сегунда Дивисион. Отборът от едноименния град е на последното 20-то място и е с незавидните 18 точки. В предишния кръг Алмерия завърши 2:2 на гости на Майрока.

Кадис е последният трети отбор, който също няма да е част от елитната дивизия. В последния си мач от Ла Лига андалусци завършиха 0:0 у дома с Лас Палмас и вече математически изгубиха шансове да се спасят. Южняците ще завършат на 18-то място, като в момента са с 33 пункта.

Прогноза: Алмерия – Кадис 1:1


Райо Валекано – Атлетик Билбао
Дата: 25.05.2024 г.
Час: 19:30

Райо Валекано допусна 15-та загуба на сметката си до момента и в предишния кръг столичани отстъпиха с 0:3 на гости на Барселона. "Пчелите“ са 16-ти и имат 38 точки.

След като спечели Купата на Краля, Атлетик Билбао намали оборотите в Примера. За последните си осем мача в първенството баските спечелиха два от тях и сами се лишиха от възможността да атакуват Топ 4 и участие в Шампионската лига. В предишния кръг "лъвовете“ се наложиха с 2:0 у дома над Севиля. Възпитаниците на Ернесто Валверде ще завършат сезона на 5-то място, а в момента са с 60 точки.

Прогноза: Райо Валекано – Атлетик Билбао 0:2


Хетафе – Майорка
Дата: 26.05.2024 г.
Час: 15:00

Хетафе инкасира четвърта поредна загуба и общо 14-та до момента. В предишния кръг възпитаниците на Хосе Бордалас отстъпиха с 0:1 на гости на Алавес. Хетафе е 12-ти и има 43 точки.

Майорка се измъчи, но завърши 2:2 у дома с последния Алмерия. Равенството се оказа щастливо за "пиратите“, които, благодарение на спечелената точка, си гарантираха оцеляването в Примера за сметка на Кадис. В момента клубът от Балеарските острови е на спасителното 17-то място и е с 37 пункта.

Прогноза: Хетафе – Майорка 1:1


Селта Виго – Валенсия
Дата: 26.05.2024 г.
Час: 17:15

Селта изпълни голямата цел в настоящия турбулентен сезон и запази мястото си в елитната дивизия. В предишния кръг галисийци записаха втора поредна победа и общо 10-та до момента, като този път играчите на Рафаел Бенитес надиграха с 2:1 като гости изпадналия състав на Гранада. "Небесносините“ са 14-ти и имат 40 точки.

Валенсия дълго време беше замесен в битката за някое от местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири, но в изявите на "прилепите“ настъпи спад в заключителните кръгове на кампанията. Селекцията на Рубен Бараха е в серия от шест поредни мача без успех, в които инкасираха цели пет загуби и едно равенство. В предишния кръг "лос че“ отстъпиха с 1:3 у дома от Жирона. Валенсия ще завърши сезона на 9-то място, като в момента има 48 точки.

Прогноза: Селта Виго – Валенсия 2:2


Лас Палмас – Алавес
Дата: 26.05.2024 г.
Час: 17:15

Кризата в редиците на Лас Палмас продължава, като съставът от Канарските острови е без победа вече в 13 поредни кръга и за този период "лос амарийос“ записаха четири равенства и цели девет загуби. В предишния кръг Лас Палмас завърши 0:0 на гости на Кадис. Островитяните са 15-ти и са с 39 точки.

Алавес записа четвърта победа за последните си шест мача в Примера. В предишния кръг баските сразиха с 1:0 у дома Хетафе. "Синьо-белите“ са 10-ти и имат 45 точки.

Прогноза: Лас Палмас – Алавес 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
186