Барса лиши Алвеш от статута му на легенда


Н. Гавазов

Барса лиши Алвеш от статута му на легенда

Барселона лиши Дани Алвеш от статута му на клубна легенда, след като бразилецът бе осъден на 4.5 години затвор за изнасилване. Това съобщава Sport.es.

Според източника, клубът е бил предпазлив в това решение, придържайки се към презумпцията за невинност на бразилеца, и е лишил играча едва след като присъдата е влязла в сила.

Припомняме, че по-рано стана известно, че Алвеш е осъден на 4.5 години затвор, а също така е осъден да плати 150 хиляди евро на жертвата като морална компенсация. През януари бразилецът бе обвинен в изнасилване на 23-годишно момиче в нощен клуб Sutton в Барселона. На 20 януари бившият футболист бе прибран в ареста. По-късно на Алвеш няколко пъти бе отказано временно освобождаване под гаранция.

Бразилският защитник изигра 408 мача за Барселона. Алвеш като част от каталунците стана шампион на Испания шест пъти, спечели Шампионска лига три пъти, спечели Купата четири пъти и три пъти Суперкупата на страната. С бразилския национален отбор бранителят спечели Купата на Америка и два пъти Купата на Конфедерациите.

  Сподели
252