Лапорта иска да върне Рийкард


Н. Гавазов

Лапорта иска да върне Рийкард

Президентът на Барселона Жоан Лапорта желае Франк Рийкард да се върне на "Камп Ноу" за втори път като старши треньор.

Нидерландецът бе начело на каталунския гранд между 2003 и 2008 г., като спечели две титли в Ла Лига, две Суперкупи на Испания и Шампионска лига по време на успешен период.

По-късно Рийкард бе начело на Галатасарай, преди да управлява Саудитска Арабия, но не е работил като треньор, откакто напусна поста си през януари 2013 г.

Според Marca, Лапорта е идентифицирал 61-годишния специалист като потенциален заместник на Шави, който напуска поста си на старши-треньор в края на кампанията 2023-24.

В доклада се твърди, че президентът на Барселона вече се е свързал с Рийкард, за да установи дали той би се заинтересувал да се завърне в клуба това лято.

Твърди се, че Рийкард "не е затворил вратата" за завръщането си в "блаугранас", въпреки че не е ясно дали той се разглежда от Лапорта като краткосрочно решение.

Нидерландецът започна треньорската си кариера в Нидерландия през 1998 г., докато ръководеше Спарта Ротердам преди да премине в Барселона.

Шави обяви миналия уикенд, че ще се оттегли от поста старши -треньор това лято, като легендарният бивш полузащитник на каталунците заяви, че клубът се нуждае от промяна на посоката.

44-годишният специалист каза, че би се заинтересувал да се завърне на "Камп Ноу“ в бъдеще, но в момента смята, че работата му начело на тима "не се оценява достатъчно“.

Шави успя да изведе Барселона до победа с 1:0 над Осасуна в Ла Лига в сряда вечерта, като наскоро пристигналият Витор Роке вкара първия си гол за клуба.

Действащите шампиони обаче остават четвърти в таблицата на Ла Лига, осем точки зад лидера Хирона и на седем зад втория Реал Мадрид, който има мач по-малко.

Скорошен доклад твърди, че Пеп Гуардиола също е желан обратно в Барселона, въпреки че ще бъде трудно да се убеди мениджърът на Манчестър Сити да се върне това лято.

Юрген Клоп също е на разположение, тъй като се готви да напусне Ливърпул , но се смята, че сега германецът ще отдели известно време, за да презареди батериите.

Освен това бяха опровергани предположенията, че Микел Артета може да напусне Арсенал, за да поеме Барселона.

  Сподели
214