Барселона ще пречупи Осасуна


Н. Гавазов

Барселона ще пречупи Осасуна

Барселона - Осасуна

Стадион: "Луис Компани", Барселона

Дата: 31.01.2024 г.

Час: 20:00

Съдия: Хорхе Фигоероа

Барселона ще се опита да се възстанови от загубите, когато приеме Осасуна в надпреварата от Ла Лига в сряда.

Мачът в средата на седмицата представлява първото изпитание за Барселона, откакто Шави разкри, че ще напусне позицията си на старши треньор в края на сезона.

Шави очерта намерението си да напусне през лятото, след като бе подложен на критики след непоследователната кампания, която беше подчертана в последните пет резултата на Барселона.

След тежка загуба с 4:1 от съперника си Реал Мадрид във финала за Суперкупата на Испания, "блаугранас" се завърнаха на пътя на победите с успехи като гост над Унионистас и Реал Бетис, преди да бъдат спрени от поражение с 4:2 след допълнително време в сблъсъка за Купата на Краля с Атлетик Билбао в сряда.

След отпадането си от Купата на четвъртфиналите, Барселона изглеждаше готов да отговори с победа, когато се пребори с изоставане от два гола, за да създаде аванс от 3:2 пред Виляреал благодарение на удари на Илкай Гюндоган и Педри, както и на Ерик Байи.

За съжаление на Барселона и Шави, "жълтата подводница" организира драматично завръщане, за да вкара три късни гола и да осъди действащите шампиони в Ла Лига на загуба с 5:3, което ги оставя на четвърто място и 11 точки зад лидера Хирона.

Осасуна взе четири точки от последните си два мача, след като се завърна в лигата след поражения от Барселона и Реал Сосиедад съответно в Суперкупата и Купата на Краля.

Хуан Аресо вкара победен гол в 80-ата минута, за да насочи отбора си към победата с 3-2 над Хетафе, преди Анте Будимир да отбележи изравнителен гол през второто полувреме, за да гарантира, че сблъсъкът като гост със Севиля в неделя завърши наравно 1-1.

След като спечелиха седем, направиха пет равенства и загубиха девет от своите 21 мача в Ла Лига, Осасуна в момента се намира на 12-то място в класирането, знаейки, че победа в сряда ще ги премести в горната половина на таблицата.

Въпреки че претенциите за три точки може да се окажат трудни, "Лос Рохильос" поне имат шансове да избегнат поражение, след като загубиха само един от последните си седем мача в лигата (W3, D3).

Въпреки това, Осасуна изпитва затруднения по време на пътуванията си напоследък, като направи две равенства и загуби четири от последните си шест мача като гост в лигата, откакто победи Алавес през октомври.

Ако гостите успеят да сложат край на серията си без победи като гост, това ще представлява първата им победа над Барселона, откакто записаха успех с 2-1 през юли 2020 г.

Барселона все още трябва да се справя с дълъг списък с контузени, който включва Марк-Андре тер Щеген , Алехандро Балде, Маркос Алонсо и Гави.

Серхи Роберто и Рафиня също ще пропуснат, докато Иниго Мартинес е малко вероятно да бъде на разположение, въпреки че ускорява възстановяването си от мускулна контузия.

Очаква се Феран Торес да влезе в отбора, за да замени Жоао Фелиш, който е извън терена, след като получи контузия в глезена по време на тренировката във вторник.

Шави може да реши да направи допълнителни промени след поражението в събота, като Жоао Кансело , Пау Кубарси и Педри настояват за титулярни места за мача в средата на седмицата.

Що се отнася до гостите, Чими Авила е близо до завръщане във форма, но мачът в сряда ще дойде твърде рано за 29-годишния нападател.

След като се появи като резерва в последните два мача, Аресо може да влезе в отбора, за да направи своя 15-ти старт в лигата за сезона.

Барселона се опитва да намери постоянна форма, но каталунците ще черпят увереност от факта, че вече победиха Осасуна на два пъти този сезон.

След като спечелиха девет от последните си 10 домакински мача срещу "Лос Рохильос", смятаме, че Барселона ще продължи по този път, като постигне минимална победа в мача тази вечер.

Прогноза: Барселона - Осасуна 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Осасуна (Джагоба Арасате)
 
Ерера
   
Д. Гарсия
Катена
Круз
Аресо
Ороз
Муньос
Гомес
Пеня
Будимир
Арнаиз
Левандовски
Торес
Ямал
Гюндоган
Де Йонг
Педри
Кансело
Кубарси
Араухо
Кунде
   
Пеня
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Осасуна 2:1

  Сподели
177