Барселона иска старши-треньора на Реал Сосиедад


Н. Гавазов

Барселона иска старши-треньора на Реал Сосиедад

Барселона започна активно да търси нов старши - треньор, след като Шави обяви, че напуска отбора след края на сезона и иска да покани наставника на Реал Сосиедад Иманол Алгуасил . Това съобщава AS.

Според източника, каталунците не обмислят кандидатурата на Рафаел Маркес, който пръв се предложи като евентуален кандидат за заместник на Шави. Съобщава се, че ръководството на Барселона вече е започнало предварителни контакти със старши -треньора на Реал Сосиедад Иманол Алгуасил. Отбелязва се, че няма да е лесно да се споразумеят за трансфера, но клубът ще се опита да го направи.

Също така се съобщава, че президентът на Барселона Жоан Лапорта ще се опита да убеди Юрген Клоп да оглави клуба. По-рано германският специалист обяви, че ще напусне Ливърпул след края на сезона. Назначаването му в Барселона е мечтата на каталунския президент.

Да припомним, че след вчерашното поражение от Виляреал (3:5) в испанската Примера дивисион, Шави обяви оставката си като старши треньор на Барселона в края на този сезон.

Специалистът ръководи тима от ноември 2021 г. Под негово ръководство каталунският клуб спечели два трофея - испанското първенство и Суперкупата на Испания (и двата през сезон 2022/2023).

  Сподели
159