Шави обяви, че напуска Барселона


Н. Гавазов

Шави обяви, че напуска Барселона

Старши -треньорът на Барселона Шави обяви, че ще напусне отбора след края на настоящия сезон. Това съобщи журналистът Фабрицио Романо в социалната мрежа X (бивш Twitter), както и испанското издание Mundo Deportivo.

"На 30 юни ще напусна клуба. Това е решение, което обсъдихме с президента на клуба, с Борда... Барселона се нуждае от промяна на посоката.

Обясних това на президента, видяхме се, имахме добър разговор. Доверието им в мен беше пълно до днес, но дойде време да си тръгна. Не е заради икономическата ситуация, това е решение, което вземам със сърцето си и смятам, че това е най-добрият резултат за клуба. Не искам да съм проблем. Изиграхме напълно разочароващ мач и е време за промяна на посоката за играчи, които не заслужават тези резултати. Беше много разочароващо да видя как те побеждават в мач, в който успяваш да се върнеш, не помня толкова брутален мач в моята кариера. Нуждаем се от промяна на посоката за доброто на клуба и това ще доведе до подобряване на ситуацията около Барса“, заяви Шави на пресконференция.


Припомняме, че Шави пое Барселона на 6 ноември 2021 г. През това време 44-годишният специалист спечели два трофея с каталунците – испанското първенство и Суперкупата на Испания (и двата през сезон 2022/2023).

Днес, 27 януари, се проведе мачът от 22-ия кръг на испанската Ла Лига, в който се срещнаха Барселона и Виляреал. Отборите играха на стадион "Олимпик Люис Компани" в Барселона (Испания). Барселона загуби от Виляреал с 3:5.

След резултата от този мач Барселона остана на трето място в класирането на Ла Лига за сезон 2023/2024. Отборът отбеляза 44 точки в 21 мача. Виляреал е на 14-то място, като спечели 23 точки от 22 мача. Реал Мадрид е лидер с 54 точки от 21 срещи.

  Сподели
241