Барса ще се измъчи срещу Виляреал


Н. Гавазов

Барса ще се измъчи срещу Виляреал

БарселонаВиляреал
Стадион: "Олимпик Луис Компани“, Барселона
Дата: 27.01.2024 г.
Час: 19:30
Съдия: Хосе Мунуер


Барселона ще се бори да се възстанови от елиминирането на четвъртфиналите на Купата на Краля, когато поднови кампанията си в Ла Лига срещу Виляреал в събота вечер.

Каталунският колектив претърпя загуба с 4-2 от Атлетик Билбао в осминафиналите за Купата в сряда, докато Виляреал ще влезе в този мач след равенство 1-1 с Майорка в лигата.


Мениджърът на Барселона Шави прие , че може да загуби работата си, ако не успее да осигури трофеи този сезон, а екипът на каталунците сега се бори само на два фронта след загубата в сряда на "Сан Мамес“.

Двата отбора бяха изравнени при 2-2 след 90 минути игра, което доведе до продължения, а Атлетик отбеляза два пъти в допълнителните 30 минути, за да продължи напред в надпреварата.

Барселона няма успешен януари в състезанията за купата, като загуби с 4-1 от Реал Мадрид на финала за Суперкупата на Испания по-рано този месец, но спечели в последните си три мача в лигата срещу Алмерия, Лас Палмас и Реал Бетис .

Отборът на Шави, който ще се изправи срещу Наполи в 1/8-финалната фаза на Шампионска лига, в момента е трети в таблицата на Ла Лига , на осем точки зад лидера Хирона, който е изиграл мач повече.

Барселона спечели с 4-2 над Реал Бетис в лигата миналия уикенд, но и двете им загуби в Ла Лига този сезон дойдоха на родна земя, която в момента е "Олимпик Луис Компани“.

Каталунският отбор ще търси четвърта поредна победа в Ла Лига над Виляреал в събота, като серията включва победа с 4-3 в обратната битка между двата тима по-рано този сезон.

 

Виляреал завърши пети във висшия дивизион на Испания през миналия сезон, като те бяха в първите седем в последните си четири кампании, но сезон 2023-24 до момента беше разочароващ.

Кике Сетиен и Пачета загубиха работата си начело заради проблемите на отбора, като Марселиньо се завърна като старши треньор в средата на ноември, но и на него му беше трудно.

"Жълтата подводница“ спечели пет, постигна пет равенства и загуби 11 от своите 21 мача в Ла Лига този сезон, за да събере 20 точки, което ги остави на 14-а позиция, само пет точки над зоната на изпадащите.

Виляреал е в серия от четири мача без победа, три от които са загуби.

Отборът на Марселиньо успя да стигне само до равенство 1:1 у дома срещу Майорка миналия уикенд.

 

От Барселона отново липсват Рафиня , Иниго Мартинес , Маркос Алонсо , Гави и Марк-Андре тер Стеген за съботния мач с Виляреал поради контузия.

Андреас Кристенсен и Алехандро Балде също ще пропуснат поради проблемите, които възникнаха при поражението от Атлетик последния път, но Роналд Араухо трябва да бъде на разположение въпреки удара в коляното.

Жоао Кансело се върна на резервната скамейка в сряда, след като преодоля проблем с коляното и трябва да участва тук, но по-голямата част от 11-те, които започнаха в Сан Мамес, са настроени да запазят местата си.

Що се отнася до Виляреал, Пепе Рейна не е на разположение за селекция поради наказание, докато Алфонсо Педраса , Рамон Тератс , Дани Парехо , Раул Албиол , Хуан Фойт , Йереми Пино и Денис Суарес са контузени.


Мачът се очертава да бъде труден за Барса, въпреки кадровите проблеми на Виляреал. Причината е, че домакините също имат проблеми с персонала. Все пак логиката е да се доверим на "блаугранас“.

Прогноза: Барселона - Виляреал 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
193