Барса и Атлетико се включиха в надпреварата за Филипс


Н. Гавазов

Барса и Атлетико се включиха в надпреварата за Филипс

Съобщава се, че Барселона и Атлетико Мадрид са се присъединили към надпреварата за подписа на полузащитника на Манчестър Сити Калвин Филипс преди затварянето на януарския трансферен прозорец.

Английският национал е готов да напусне стадион "Етихад" под наем преди крайния зимен срок и той е силно свързван с редица клубове от Висшата лига.

Кристъл Палас, Уест Хем Юнайтед и Нюкасъл Юнайтед са запалени по играча, а има твърдения, че и Тотнъм също следи отблизо ситуацията му.

Според The ​​Telegraph бъдещето на Филипс ще бъде решено следващата седмица и той също може да има опцията да се премести в Ла Лига за втората половина на сезона, след като се разбра, че Барселона и Атлетико се интересуват от англичанина.

В доклада се твърди, че Нюкасъл е бил начело на опашката, но в момента "свраките" не се смятат за фаворит, тъй като не са готови да приемат условията на Ман Сити.

Твърди се, че шампионът на Висшата лига иска такса за наем от 7 милиона паунда, като същевременно "гражданите" желаят да включат задължението да закупят полузащитника за 40 милиона паунда това лято.

Смята се, че Нюкасъл, който загуби Жоелинтън заради дългосрочен проблем със слабините, не желае да се ангажира с тези условия, тъй като Филипс също получава значителна заплата.

Смята се, че Барселона гледа на Филипс като на идеално попълнение под наем този месец, след като загуби ключовия полузащитник Гави заради контузия за остатъка от сезона.

Въпреки това, добре документираните финансови проблеми на каталунския отбор ще затруднят сделката, като техният старши -треньор Шави заяви в сряда, че нови трансфери през зимата са малко вероятни.

Говори се също, че Атлетико проучва евентуална сделка, като "червено-белите" искат да увеличат опциите си в халфовата линия за втората половина на сезона, който ще включва европейски и вътрешен футбол.

Филипс се нуждае от редовни действия през последните месеци на кампанията 2023-24, за да си осигури място в отбора на Англия за Европейското първенство това лято.

В резултат на това той вероятно ще иска гаранции за игрово време, преди да вземе решение за следващия си клуб, а ходът също ще зависи от това дали Ман Сити ще се съгласи на сделка със заинтересованата страна.

Филипс има само 31 мача за "гражданите", откакто пристигна от Лийдс Юнайтед през лятото на 2022 г., като само 16 от тези мачове идват във Висшата лига.

Този сезон английският национал се появи само 10 пъти, ноо той е играл само 89 минути в английската Висша лига през настоящата кампания.

  Сподели
244