Атлетико изхвърли Реал Мадрид от турнира за Купата на Краля


FUTBOL-TV

Атлетико изхвърли Реал Мадрид от турнира за Купата на Краля

Атлетико Мадрид победи с 4:2 след продължение вечния си съперник Реал Мадрид и се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Краля в Испания.

Най-очакваният мач от осминафиналите на надпреварата изобщо не разочарова феновете на футбола, а зрителите на "Уанда Метрополитано" видяха шест гола и куп любопитни моменти през всички 120 минути игра. Още по-важен за феновете на домакините пък бе реваншът, който те успяха да вземат след поражението с 3:5 след продължение от същия съперник само преди седмица в надпреварата за Суперкупата на Испания.

Първият гол в мача падна в 39-ата минута, когато Самуел Лино бе точен след центриране от десния фланг, за да изведе Атлетико напред в резултата.

В добавеното време на първата част Реал изравни. Едно центриране от фаул хвана неподготвен вратаря Ян Облак и той си вкара автогол, докато се опитваше да отбие топката.

Комична грешка в защитата на Реал позволи на Алваро Мората да вкара нов гол за "дюшекчиите" в 57-мата минута, но в 82-рата Хоселу изравни за втори път с точен удар с глава от границата на вратарското поле.

В продълженията положенията пред двете врати продължиха едно след друго и това доведе до нови два гола. 

В стотната минута на мача Антоан Гризман реализира след брилянтен самостоятелен пробив за 3:2. Малко по-късно гол на Реал бе отменен заради засада, а в 119-ата минута Рикелме сложи точка на спора с ново попадение за домакините.

  Сподели
208