Реал взе Ел Класико и Суперкупата на Испания, Винисиус с рекорд


В. Мухарски

Реал взе Ел Класико и Суперкупата на Испания, Винисиус с рекорд

Реал Мадрид се наложи с 4:1 над големия си враг - Барселона във финала за Суперкупата на Испания. Дербито се игра в Рияд, Саудитска Арабия. Голямата новина на вечерта е свързана с Винисиус Жуниор, който стана първият играч в 21 век отбелязал хеттрик за едно полувреме в Ел Класико. Бразилецът се разписа три пъти до 39-ата минута за Реал във вратата на Барселона. Последният хеттрик във вратата на Барселона отбеляза Карим Бензема миналата година, но не за едно полувреме. За последно това стори Иван Саморано стори това през 1995 година

Винисиус Жуниор вкара два бързи гола за "белите" в 7-ата и 10-ата минути. При първия гол Белингам изведе Винисиус сам срещу вратаря и бразилецът с лекота го преодоля за 1:0. А при второто попадение Родриго асистира на Вини Жуниор, който на празна врата донесе добър аванс на "белите".

Роберт Левандовски намали в 33-тата с мощен удар от въздуха. Реал получи право да изпълни дузпа в 39-ата минута и отново Винисиус се нагърби да изпълни и то след като преди седмици изпусна такава в друго издание на Ел Класико, което се игра в Барселона. Този път обаче той бе точен.

Четвъртият гол за Реал дойде в 64-тата минута и беше вкаран от Родриго. От 71-вата футболистите на Чави бяха с човек по-малко след втори жълт картон на Роналд Араухо, който направи фаул срещу Винисиус.

"Белия балет" можеше да отбележи и пети гол. Намеса на Жул Кунде от голлинията и спасяване на Иняки Пеня срещу Браим Диас лишиха "Кралския клуб" от още по-изразителен резултат.

  Сподели
422