Севиля се класира на 1/8-финал за Купата


FUTBOL-TV

Севиля се класира на 1/8-финал за Купата

Севиля се клaсира на осминафиналите на турнира за Купата на Испания по футбол след победа с 2:1 срещу втородивизионния Расинг Ферол като гост.

Маркао откри за Севиля след половин час игра, но през второто полувреме Ману Хусто върна в играта Ферол, който се намира нa второ място в Сегунда Дивисион и изостава само с две точки от лидера Леганес. 

Домакините останаха с човек по-малко в 75-ата минута след втори жълт картон на Фран Манзанара и се огънаха малко преди края на редовното време. Точен за Севиля за крайното 2:1 бе 20-годишният защитник Хуанлу Санчес в 87-та минута.

Аморебиета, който се намира на другия край на класирането на Сегунда Дивисион, пък отстъпи с 2:4 на Селта Виго, въпреки че водеше на почивката с 2:1. Жаилсон изравни за елитния тим четири минути след началото на второто полувреме, а още три по-късно Анастасиос Доувикас даде преднина на Селта Виго. 24-годишният гръцки нападател вкара и за крайното 4:2.

Майорка също вкара три гола през второто полувреме и победи Бурхос с 3:0. Точни бяха Джовани Гонсалес, Кайл Ларин и Абдон Прац.

  Сподели
117