Барселона ще се върне на пътя на победите


Н. Гавазов

Барселона ще се върне на пътя на победите

Валенсия - Барселона

Стадион: "Местая", Валенсия

Дата: 16.12.2023 г.

Час: 22:00

Съдия: Мигел Ортис

Барселона ще се опита да избегне трето поредно поражение във всички състезания, когато поднови кампанията си в Ла Лига срещу Валенсия на легендарния "Местая"  в събота вечер.

Отборът на Шави претърпя домакинска загуба с 4:2 от Хирона миналия уикенд, а Валенсия отстъпи на Хетафе с 1:0 - и двата съперника ще се опитат да вземат реванш, а това може да се случи само по един начин.

Постоянството е проблем за тима на Валенсия през този сезон, като отборът постигна пет победи, четири равенства и загуби седем от своите 16 мача в лигата, за да се озове на 11-та позиция в таблицата с 19 точки.

Лос Че записа четири мача без загуба в Ла Лига между 7 октомври и 11 ноември, но сега загуби три от последните си четири в първенството на Испания, като взе само една точка в процеса.

Отборът на Рубен Бараха загуби с 2:1 от Хирона и 1-0 от Хетафе в последните си два мача в лигата, но успя да продължи напред в Копа дел Рей на 5 декември благодарение на успеха с 2:1 над Ароза.

Валенсия завърши на 16-та позиция във висшия дивизион на Испания миналия сезон, което се оказа най-лошото им крайно класиране откакто изпаднаха във Сегунда дивисион през 1985-86 г., така че има много място за подобрение през този сезон.

Междувременно Барселона ще влезе в този мач след последователни загуби от Жирона и Роял Антверпен съответно в Ла Лига и Шампионска лига.

Позицията на Шави като старши -треньор се твърди, че е поставена под въпрос и според слуховете, нова загуба в събота може да доведе до решение на борда да го освободи от задълженията му.

Поражението с 3-2 в Антверпен в сряда не бе с лоши последствия, тъй като Барселона все пак успя да си осигури място в елиминациите на Шампионска лига като победители в квартета, но няма как да се омаловажи загубата им с 4:2 у дома от Хирона в лигата миналия уикенд.

Шокиращият резултат остави Барселона на четвърта позиция в таблицата на Ла Лига, на седем точки зад лидера Хирона.

Действащите шампиони в Ла Лига загубиха точки в шест от своите 16 вътрешни мача този сезон, но прогресът им в финалната фаза на Шампионска лига е с огромен положителен ефект, като се има предвид отпадането им от груповата фаза във всяка от последните две кампании.

Барселона не може да си позволи много повече грешки в Ла Лига и всичко друго освен поредните победи над Валенсия и Райо Валекано в двата им мача преди зимната пауза може да постави Шави в трудна позиция.

Валенсия остава без услугите на Хосе Гая поради мускулен проблем, докато Андре Алмейда отново се очаква да пропусне срещата заради травма в прасеца.

Лос Че също ще остане без двама ключови играчи поради отстраняване, като Габриел Паулиста и Хави Гуера бяха изгонени при поражението с минимална загуба от Хетафе последния път.

Що се отнася до Барселона, Френки де Йонг се очаква да се върне на отбора след заболяване, но Иниго Мартинес, Маркос Алонсо, Гави и Марк-Андре тер Щеген отсъстват поради проблеми с контузия.

Несъмнено ще има промени в отбора, който започна сблъсъка на отбора в Шампионската лига в сряда, като Роналд Араухо ще се завърне отзад, докато Де Йонг ще се върне в халфовата линия, при условие че получи пълно разрешение от медицинския отдел.

Ламине Ямал беше най-резултатният нападател на Барселона срещу Антверпен, но младият талант се очаква да бъде сред резервите за първия съдийски сигнал в събота вечер.

Лос Че със сигурност ще бъде по-свежият от двата отбора, които се насочват към този мач, но те загубиха всеки от последните си пет мача в Ла Лига с Барселона, включително поражения с 1-0 у дома и като гост миналия сезон, с последния си успех над каталунския отбор което се оказа победа с 2:0 през януари 2020 г.

Нашият съвет е да се доверим на гостите, които не веднъж показаха, че могат да постигат резултати, когато имат нужда от тях.

Прогноза: Валенсия - Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Пеня
   
Кунде
Араухо
Кристенсен
Кансело
Педри
Де Йонг
Гюндоган
Рафиня
Левандовски
Фелиш
Дуро
Лопес
Перес
Пепелу
Гийамон
Фулкие
Гасировски
Диакаби
Мускера
Корейра
   
Мамардашвили
 
Валенсия (Рубен Бараха)

Обоснована прогноза: Валенсия - Барселона 1:2

  Сподели
266