Гюндоган: Не съжалявам за идването в Барса


И. Ангелов

Гюндоган: Не съжалявам за идването в Барса

Илкай Гюндоган настоява, че не съжалява, че се е присъединил към Барселона. Бившият капитан на Манчестър Сити често критикуваше съотборниците си през този сезон, като разкри причините за това и за идването си през лятото.

Той заяви пред Die Welt: "От спортна гледна точка нещата вървят добре, но все още трябва да се подобрим в много аспекти. Ето защо ме купиха. Треньорът ми каза да предам опита си на момчетата. Дори и все още всичко да не работи перфектно заради езика, аз мога да предам определени неща на младите си съотборници само с поведението си.

"Барселона се доверява на играчите на Ла Масия. Има и чужденци като мен, които осигуряват стабилност. Наскоро клубът загуби личности като Лионел Меси, който беляза една ера. Успехът няма да дойде за една нощ, това е процес, който винаги е в сътрудничество с феновете.

"Това е напълно ново предизвикателство. След седем години в Манчестър Сити с Пеп Гуардиола сметнах, че е важно отново да изляза от зоната си на комфорт. Не само на футболно ниво, но и в личен план."

  Сподели
203