Зидан: Барса са късметлии с тези таланти от школата


И. Ангелов

Зидан: Барса са късметлии с тези таланти от школата

Зинедин Зидан призна, че Барселона притежават "изключително поколение" на млади таланти и това е причината сега да доминират във футбола, но това не пречи на французина да изтъква и Реал Мадрид, където работи сега като специален съветник. Седем от титулярната формация на Барса на финала на Шампионска лига са от школата La Masia - включително Меси, Иниеста и Шави.

39-годишния Зидан вярва, че това е шанс веднъж в живота, такива играчи да играят в един отбор: "Барселона са късметлии да имат такова изключително поколение от школата - 7,8 футболиста от там. Няма да видите много такива поколения." Това заяви звездата пред le10sport.com .

Зидан обаче защити и системата на Реал Мадрид: "Много хора мислят обратното, но Реал винаги е градил политиката си върху развитие на младите играчи. Често говорим за 75-милионни трансфери, или за 93-милиона за Кристиано Роналдо. Но малко се говори за тези, които излизат от школата. Трудно се стига до първия отбор тук. Така че талантите на Мадрид се раздават на отбори в Европа."

  Сподели
175