Реал Мадрид ще се справи с Унион


Н. Гавазов

Реал Мадрид ще се справи с Унион

Реал Мадрид - Унион

Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид

Дата: 20.09.2023 г.

Час: 19:45

 Съдия: Еспен Ескас (Норвегия)

Реал Мадрид посреща Унион в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Тук са още Брага и Наполи, но за всеки почитател на футбола е ясно, че целта на "бланкосите" е първо място в квартета и достигане до късните етапи на турнира. Впрочем, това бе съобщено и от Карло Анчелоти вчера.

Мадридчани влизат в двубоя със серия от пет поредни победи в Примера дивисион. Последният успех дойде през уикенда срещу коравия Реал Сосиедад, когато столичани направиха обрат благодарение на головете на Хоселу и Валверде. Интересното е, че всички успехи до тук дойдоха много трудно за "бланкосите", но е факт, че всеки един съперник излиза с план как да се отбранява и да не допусне голове.

Унион заслужи правото да участва в главния европейски клубен турнир благодарение на миналогодишното си четвърто място в Бундеслигата. Столични добре започнаха и тази кампанията, записвайки две победи в първенството на висшата дивизия и успех в Купата на Германия. Хората на Урс Фишер обаче се провалиха в последните си два сблъсъка - домакинско фиаско с 3:0 срещу РБ Лайпциг и загуба на гости на Волфсбург.

Домакините са без петима играчи. Тибо Куртоа и Едер Милитао ще отсъстват през по-голямата част от кампанията 2023/24. Винисиус Жуниор напредва във възстановяването си от контузия на бедрото, но бразилският национал остава недостъпен. Арда Гюлер е на път да се завърне, след като претърпя операция на коляното миналия месец, но той отново отсъства за този мач, докато Дани Карвахал е последният играч, който се сблъсква с проблем, но Карло Анчелоти каза по време на пресконференцията във вторник, че испанският национал все още може да направи сблъсъка с Атлетико Мадрид този уикенд. Дани Себайоос влезе на резервната скамейка срещу Реал Сосиедад през уикенда, след като се възстанови от проблем с подколянното сухожилие, докато Ферланд Менди също е в състава за първи път този сезон, като французинът преодоля мускулен проблем.

Гостите с без Рани Кедира, Андрас Шафер и Лауренц Дел. В момента Кевин Воланд изтърпява наказание от Бундеслигата, но нападателят е на разположение за това състезание и повече от вероятно ще предложи опция от пейката. Кевин Беренс беше основният източник на голове за отбора в началото на сезона, като вкара вратата в четири случая и отново ще се появи в последната третина на терена.

Домакините отбелязаха гол във всеки един от последните си осем мача във всички турнири. Реал е без домакинска загуба в Европа в повече от 6 срещи. Междувременно Унион Берлин имаше две победи, едно равенство и две загуби в своите пет състезания в Лига Европа по време на гостуванията си. В последните си шест мача във всички състезания Реал Мадрид спечели пет и направи едно равенство. "Бланкосите" вкараха 11 и допуснаха четири гола през този период, отбелязвайки първи в две от шестте срещи. Те отбелязаха три гола през първото полувреме, докато съперниците им вкараха три пъти през първите 45 минути. От друга страна мадридчани допуснаха попадения в шест от последните седем домакинства.

Очакванията са за динамичен и интересен мач, в който гостите ще се опитат да поставят следа. Но в крайна сметка Реал Мадрид ще победи, а утеха за "червените" може да бъде един гол.

Прогноза: Реал Мадрид - Унион 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
241