Атлетико ще срази прилепите


Н. Атанасов

Атлетико ще срази прилепите

Валенсия - Атлетико Мадрид
Стадион: "Местая“, Валенсия
Дата: 16.09.2023 г.
Час: 17:15

Валенсия, който е от традиционно силните отбори в Примера, ще иска максимално бързо да забрави последния сезон. В него "прилепите“ се спасиха по чудо. Целта пред клубната легенда Рубен Бараха ще е да върне тимът там, където всички са свикнали да го виждат. Валенсия започна с победа с 2:1 при визитата си на шампиона в Лига ЕвропаСевиля, след това "лос че“ се наложиха с 1:0 у дома над новака Лас Палмас, но сега "прилепите“ са в серия от две поредни загуби. Първо отстъпиха с 1:2 у дома от Осасуна и то след допуснат гол в 95-ата минута, а предишния кръг валенсианци паднаха с 0:1 на гости на новака Алавес.

Валенсия е на 11-то място и е с 6 точки.

Аут за домакините са Мари и Паулища.

Атлетико Мадрид завърши на 3-то място в крайното класиране, като целта за новата кампания е ясна - титлата в Примера. Сега Диего Симеоне стартира 12-я си сезон начело на Атлети. Мнозина смятат, че аржентинецът няма какво повече да даде на отбора, но пък не е изключено от ръководството на мадридчани да предложат нов договор на клубната легенда, тъй като настоящият му е до края на сезон 2023/24.

Галан и Моуриньо са новите в тима, а Куня, Караско, Феликс, Лоди и Кондогбия напуснаха.

Атлетико започна с победа новата кампания и се наложи с 3:1 у дома над новака Гранада, а след това завърши 0:0 на гости на амбициозния Бетис. В последния си мач от първенството "дюшекчиите“ унищожиха Райо Валекано като гости за крайното 7:0. Преди паузата за европейските квалификации Атлетико трябваше да посрещне Севиля, но заради лошите метеорологични условия в столицата двубоят беше отменен.

Отсъстващи за гостите са Витоло, Рейнилдо, Депай, Коке и Хименес.

Прогноза: Валенсия - Атлетико Мадрид 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико Мадрид (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Савич
Витцел
Ермосо
Азпиликуета
Лемар
Йоренте
Де Паул
Галан
Гризман
Мората
Алмейда
Дуро
Лопес
Пепелу
Диахаби
Перес
Гая
Йозкачар
Москера
Корея
   
Мамардашвили
 
Валенсия (Рубен Бараха)

Обоснована прогноза: Валенсия - Атлетико Мадрид 0:2

  Сподели
312