Юнайтед с оферта към Тиаго Алкантара


И. Ангелов

Юнайтед с оферта към Тиаго Алкантара

Сър Алекс Фъргюсън е пуснал оферта от 15 милиона евро за младежа на Барселона Тиаго Алкантара. Босът на Манчестър Юнайтед желае да придобие услугите на звездата на младежкия тим на Барса, но от Каталуния може би не биха били склонни да продадат звездата си на претендент за короната в Шампионска лига. Офертата от Юнайтед надвишава офертите на всеки друг клуб, пожелал футболиста, а освен това бе направена преди фамозния гол на Тиаго от 40 метра на финала на Европейското за младежи.

Барса биха пуснали футболиста в клуб от Висшата лига, но както е тяхната практика, настояват за клауза за обратно закупуване, на което от Манчестър не са съгласни. Според Mirrorfootball Тиаго може да не играе за Барселона догодина редовно, но и Пеп Гуардиола не иска да го продава. 20-годишният би бил добър заместник на Пол Скоулс в Юнайтед, но от Барса са отчаяни да го пратят във всеки друг клуб.

Проблем за Сър Алекс се оказва и факта, че агент на момчето е братът на Гуардиола - Пере. Има вариант пред Барселона да пуснат Тиаго в сделка за Сеск Фабрегас от Арсенал, ако преговорите продължат да се протакат. И още един интересен факт, от Болтън Уондърърс следят изявите на Тиаго от повече от година, а те са и съгласни да го вземат с всички условия от Барселона.

  Сподели
134