Осасуна – Барселона: Гостите ще вземат трите точки


Н. Гавазов

Осасуна – Барселона: Гостите ще вземат трите точки

 Осасуна - Барселона

Стадион: "Ел Садар", Памплона

Дата: 03.09.2023 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Мигел Ортис

Барселона и Осасуна ще затворят кръга в Ла Лига, когато каталунците ще се отправят към Памплона с надеждата да запишат трета поредна победа през кампанията. "Стадио Ел Садар" обаче не е от най-привлекателните места в Испания и който следи в детайли испанското първенство, знае през какви перипетии преминаха каталунците тук през миналата година.

Осасуна влиза в двубоя с фиаско в евротурнирите, където баските не успяха да стигнат до групите в Лигта на Конференциите. Памплонци загубиха с 2:1 домакинството си на Брюж, а в реванша този четвъртък не успяха да опазят преднината си от два гола и крайното 2:2 ги изхвърли от турнира. Утеха за хората на Арасате е това, че колективът събра шест точки от три мача в Ла Лига, като в последния кръг успя да победи Валенсия навън. Любопитното е, че и двете победи на Осасуна до тук са при гостувания.

Междувременно Барселона започна сезона си с изненадващо нулево равенство срещу Хетафе, но след това каталунците победиха Кадис и Виляреал, за да съберат седем точки в таблицата. Отборът на Шави участва в трилър със седем гола като гост на Виляреал миналата неделя; гостите водеха с 2-0 в първите 15 минути благодарение на голове на Гави и Френки де Йонг, преди да допуснат три пъти, за да изостанат от "жълтата подводница". Феран Торес обаче направи 3-3 в 68-ата минута, преди Роберт Левандовски да отбележи победителя в 71-ата минута, като Барселона постигна жизненоважна победа, за да остане близо до лидера Реал Мадрид в началото на сезона. Другата добра новина дойде в петък, когато каталунците привлякоха Жоао Кансело и Жоао Феликс.

Осасуна отново ще бъде без Дарко Брашанац поради продължителна контузия на коляното, но Езекиел Авила ще се завърне в отбора, след като изтърпя наказанието си срещу Валенсия.

Междувременно Баррса ще разчита на Рафиня,който се завърна след наказание, но Роналд Араухо и Педри остават настрани поради контузия. Иниго Мартинес също е под голямо съмнение поради продължаващ проблем с крака, като централният защитник едва ли ще бъде рискуван преди паузата за международните отбори.

Барселона е в серия от шест мача без загуба срещу Осасуна и в тази връзка ще кажем, че каталунците са фаворитите в сблъсъка. Очакванията са за продуктивен двубой, който ще бъде спечелен от гостите.

Прогноза: Осасуна – Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Роберто
Кунде
Кристенсен
Балде
Ромеу
Де Йонг
Гави
Гюндоган
Ямал
Левандовски
Гарсия
Арнаис
Ороз
Барха
Мунос
Ибанес
Круз
Гарсия
Катена
Аресо
   
Ерера
 
Осасуна (Арасате)

Обоснована прогноза: Осасуна - Барселона 1:2

  Сподели
321