Анонс на 4-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 4-ти кръг на Примера Дивисион

Кадис - Виляреал
Дата: 01.09.2023 г.
Час: 20:30

Гол в 95-ата минута лиши Кадис от втори успех от началото на сезона. В предишния кръг южняците завършиха 1:1 у дома с Алмерия. Засега "лос амарийос“ имат 4 точки, като макар и сезонът да е едва започнал, амбициите на Кадис са свързани с оцеляване.

Барселона спечели ценни три точки при гостуването на Виляреал след зрелищен мач от третия кръг на Ла Лига, завършил 4:3 за каталунците. Срещата премина през редица обрати, но в крайна сметка по-класният състав на Барселона измъкна успеха след победен гол на Роберт Левандовски. Във второ поредно домакинство "жълтата подводница“ губи, след като в откриващия сезон кръг отстъпи от Бетис.

Прогноза: Кадис - Виляреал 1:2


Алмерия - Селта Виго
Дата: 01.09.2023 г.
Час: 23:00

Алмерия се спаси от трета поредна загуба и последния си мач от Примера южняците стигнаха до драматично 1:1 на гости на Кадис след изравнителен гол дълбоко в добавеното време.

Селта също е с актив от равенство и две загуби, и все още очаква първа победа за новия сезон. В предишния кръг "небесносините“ отстъпиха с 0:1 от гранда Реал Мадрид. Амбициите на ръководството са отборът значително да надгради, като за целта начело на клуба беше назначен опитният Рафаел Бенитес, макар и специалистът все още да очаква първата си победа начело на галисийци.

Прогноза: Алмерия - Селта Виго 0:1


Реал Сосиедад - Гранада
Дата: 02.09.2023 г.
Час: 15:00

Реал Сосиедад изпрати втори пореден успешен сезон. В първия тимът успя да спечели Купата на Краля, а в последния баските не вдигнаха трофей, но за пръв път от 10 години ще играят в групите на Шампионската лига. Въпреки това, северняците започнаха новата кампания с три поредни домакински ремита за крайното 1:1 - първо срещу Жирона и Селта, а в последния кръг и за 0:0 срещу новака Лас Палмас.

Новакът Гранада записа първа победа за сезона, с която прекъсна трудни старт от две последователни загуби. Преди седмица южняците сразиха с 3:2 у дома Майорка. Целта пред андалусци със сигурност ще е да запазят елитния си статут и да не се завръщат обратно в Сегунда.

Прогноза: Реал Сосиедад - Гранада 2:0


Алавес - Валенсия
Дата: 02.09.2023 г.
Час: 19:30

Алавес допусна втора загуба за сезона, като този път баските паднаха с 0:1 на гости на Хетафе след гол от дузпа в заключителните минути на срещата. Със сигурност през новия сезон акцентът за играчите на Луис Гарсия ще е оцеляването.

Валенсия, който е от традиционно силните отбори в Примера, ще иска максимално бързо да забрави последния сезон. В него "прилепите“ се спасиха по чудо. Целта пред клубната легенда Рубен Бараха ще е да върне тимът там, където всички са свикнали да го виждат. Валенсия започна с победа с 2:1 при визитата си на шампиона в Лига ЕвропаСевиля, след това "лос че“ се наложиха с 1:0 у дома над новака Лас Палмас, а преди седмица "прилепите“ допуснаха гол в 95-ата минута за крайното 1:2 у дома срещу Осасуна.

Прогноза: Алавес - Валенсия 1:1


Бетис - Райо Валекано
Дата: 02.09.2023 г.
Час: 22:00

Бетис започна последния сезон с големи амбиции, които в крайна сметка не се осъществиха. Все пак, "вердибланкос“ не завършиха капо и успяха да се класират за участие в Лига Европа, завършвайки на 6-то място в подреждането. Сега целите пред севилци отново са отборът да е в челните места. В първия кръг от сезона Бетис се наложи с 2:1 като гост на коравия Виляреал, а след това завърши 0:0 у дома с гранда Атлетико Мадрид. Преди седмица андалусци поведоха с 2:0 като гости на Атлетик Билбао, но допуснаха пълен обрат и паднаха с 2:4.

Райо Валекано остави много добри впечатления през последната кампания. Столичани играеха атрактивен футбол, като малко не им достигна да се класират за участие в европейските клубни турнири. Начело на тима сега е Франсиско Гонсалес, който ще се опитат да надгради в представянето на отбора. В първия кръг Райо срази с 2:0 като гост Алмерия, а след това надигра със същия резултат новака Гранада. Преди седмица, обаче, "пчелите претърпяха тотален крах и бяха разбити с 0:7 у дома от Атлетико Мадрид.

Прогноза: Бетис - Райо Валекано 3:1


Жирона - Лас Палмас
Дата: 03.09.2023 г.
Час: 15:00

Жирона беше една от най-приятните изненади през последния сезон в Примера. Каталунците бяха със статут на новак, но не само се утвърдиха в елитната дивизия, а до последния кръг бяха в битката за място в Лигата на Конференциите. Жирона стартира новия сезон с равенство 1:1 на гости на Реал Сосиедад, след това спечели с 3:0 срещу Хетафе, а преди седмица се наложи с 2:1 на гости на Севиля.

След пет години в долните дивизии Лас Палмас отново е сред най-силните в Испания. Очакванията към "лос амарийос“ са да няма сериозни кадрови рокади, а треньорът Гарсия Пимиента да ще заложи на схемата от предходната кампания. В откриващия сезона кръг Лас Палмас завърши 1:1 у дома срещу Майорка, а след това отстъпи с 0:1 на гости на Валенсия. Преди седмица островитяните завършиха 0:0 у дома с коравия Реал Сосиедад.

Прогноза: Жирона - Лас Палмас 3:1


Майорка - Атлетик Билбао
Дата: 03.09.2023 г.
Час: 17:15

Майорка може да е доволен от представянето си през миналогодишната кампания, тъй като съставът от Балеарските острови завърши 9-ти в крайното класиране, което беше най-доброто място след последния ден на сезона от 11 години насам. Освен това, селекцията на Хавиер Агире постигна и друг успех - да изкара две поредни кампании в елитната Ла Лига. Новият сезон обаче започна трудно за "пиратите“ и Майорка завърши 1:1 срещу Лас Палмас, а след това дойдоха и двете поредни поражения - първо с 0:1 от Виляреал и 2:3 на гости на новака Гранада.

Атлетик Билбао започна много добре миналогодишния сезон, но след това последва рязък спад в представянето на баските. После "лъвовете“ се разиграха, но за тяхно съжаление беше твърде късно и така играчите на Ернесто Валверде не успяха да се класират за участие в европейските клубни турнири. По традиция Атлетик не е активен на трансферния прозорец, тъй като клубът е крайно рестриктивен в това кой може да носи червено-бялата фланелка и всички играчи трябва да са етнически баски. В първия кръг "лъвовете“ отстъпиха с 0:2 от Реал Мадрид, но след това се наложиха със същия резултат на гости на Осасуна. В предишния кръг северняците направиха пълен обрат у дома срещу коравия Бетис за крайното 4:2.

Прогноза: Майорка - Атлетик Билбао 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
311