Анонс на 3-ти кръг на Примера Дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 3-ти кръг на Примера Дивисион

Лас Палмас - Реал Сосиедад
Дата: 25.08.2023 г.
Час: 20:30

След пет години в долните дивизии Лас Палмас отново е сред най-силните в Испания. Това се случи след драматичен завършек на последния кръг в Сегунда, като отборът от Канарските острови завърши с еднакъв брой точки (72) с Леванте, но заради по-добрите си показатели стигна директно до Ла Лига, финиширайки на 2-ро място в крайното подреждане. Очакванията към "лос амарийос“ са да няма сериозни кадрови рокади, а треньорът Гарсия Пимиента да ще заложи на схемата от предходната кампания. В откриващия сезона кръг Лас Палмас завърши 1:1 у дома срещу Майорка, а преди седмица отстъпи с 0:1 на гости на Валенсия.

Реал Сосиедад изпрати втори пореден успешен сезон. В първия тимът успя да спечели Купата на Краля, а в последния баските не вдигнаха трофей, но за пръв път от 10 години ще играят в групите на Шампионската лига. Въпреки това, баските започнаха новата кампания с две поредни домакински ремита за крайното 1:1 - първо срещу Жирона, а в предишния кръг допуснаха изравнително попадение в 94-ата минута срещу Селта.

Прогноза: Лас Палмас - Реал Сосиедад 1:2


Кадис - Алмерия
Дата: 26.08.2023 г.
Час: 20:30

За втори последователен сезон Кадис се спаси от изпадане в последния кръг. Южняците завършиха последната кампания на 14-то място с 42 точки, което беше само на два пункта от първия от отборите под чертата, като интересното е, че отборът отбеляза само 30 гола в противниковите врати - колкото и последният Елче. В първия кръг Кадис спечели с 1:0 срещу Алавес, а в последния си мач в Примера тимът отстъпи с 0:2 на гости на шампиона Барселона, въпреки че южняците дадоха сериозен отпор на гранда и удържаха нулевото равенство до заключителните минути.

Алмерия, който през миналогодишния сезон беше със статут на новак, се спаси на косъм от това да изпадне обратно в Сегунда. Южняците завършиха кампанията на спасителното 17-то място, като събраха 41 точки, което беше с точка повече спрямо Валядолид, който изпадна. Алмерия е сравнително млад клуб и е основан през 1989 г., като до момента "рохибланкос“ нямат повече от два поредни сезона в елитната дивизия. Хората на Висенте Морено стартираха кампанията с две поредни домакински загуби - 0:2 от Райо Валекано и 1:3 от Реал Мадрид.

Прогноза: Кадис - Алмерия 0:0


Гранада - Майорка
Дата: 26.08.2023 г.
Час: 20:30

Гранада се завърна в елитната Примера след само един сезон в Сегунда. Андалусци взеха поправителния от първия път, като дори спечелиха долния ешелон, завършвайки на 1-во място със 75 точки. Целта пред играчите на Пако Лопес е повече от ясна - да оцелеят. За целта обаче отборът трябва значително да подобри представянето си далеч от дома, тъй като през последния сезон допусна цели 11 поражения като гост. Гранада стартира с две последователни загуби - 1:3 от Атлетико Мадрид и 0:2 от Райо Валекано.

Майорка може да е доволен от представянето си през миналогодишната кампания, тъй като съставът от Балеарските острови завърши 9-ти в крайното класиране с 50 точки, което беше най-доброто място след последния ден на сезона от 11 години насам. Освен това, селекцията на Хавиер Агире постигна и друг успех - да изкара две поредни кампании в елитната Ла Лига. В първия кръг "пиратите“ Майорка завърши 1:1 срещу Лас Палмас, а преди седмица отстъпи с 0:1 от Виляреал.

Прогноза: Гранада - Майорка 1:1


Севиля - Жирона
Дата: 26.08.2023 г.
Час: 22:30

Севиля направи крайно турбулентен последен сезон, в който отборът за кратък период дори беше в зоната на изпадащите. Откакто начело на "рохибланкос“ застана Хосе Мендилибар, нещата потръгнаха, като едва ли ще е особена изненада фактът, че тимът спечели за пореден път втория по сила клубен турнир Лига Европа и ще играе директно в групите на Шампионската лига. Проблемите в Севиля обаче са с дълговете на отбора, като дори президентът на клуба каза, че всички в състава се продават, като не е изключено ядрото в състава да бъде отслабено, ако се наложат изходящи трансфери. Севиля стартира с поражение новия сезон и падна с 1:2 у дома от Валенсия, след това дойде загубата от Манчестър Сити след изпълнение на дузпи в двубоя за Суперкупата на УЕФА, а преди по-малко от седмица южняците паднаха драматично с 3:4 на гости на новака Алавес.

Жирона беше една от най-приятните изненади през последния сезон в Примера. Каталунците бяха със статут на новак, но не само се утвърдиха в елитната дивизия, а до последния кръг бяха в битката за място в Лигата на Конференциите. Жирона стартира новия сезон с равенство 1:1 на гости на Реал Сосиедад, а в последния си мач от Ла Лига спечели с 3:0 срещу Хетафе.

Прогноза: Севиля - Жирона 2:2


Валенсия - Осасуна
Дата: 27.08.2023 г.
Час: 20:30

Валенсия, който е от традиционно силните отбори в Примера, ще иска максимално бързо да забрави последния сезон. В него "прилепите“ се спасиха по чудо, като събраха 42 точки и завършиха на 16-то място в колоната - само на два пункта от опасната зона. Целта пред клубната легенда Рубен Бараха ще е да върне тимът там, където всички са свикнали да го виждат. Валенсия започна с победа с 2:1 при визитата си на шампиона в Лига Европа – Севиля, а в предишния кръг "лос че“ се наложиха с 1:0 у дома над новака Лас Палмас.

Осасуна определено надхвърли очакванията и клубът от Памплона изпрати успешен последен сезон, в който завърши на 7-мо място в крайното класиране и хвана последния влак за "Европа“. Освен това, играчите на Хагоба Арасате играха и финал за Купата на Краля, където обаче отстъпиха от Реал Мадрид. Северняците сами си вдигнаха летвата високо и през настоящата кампания не трябва да я спускат по-надолу. В първия кръг Осасуна започна успешно кампанията и надигра с 2:0 като гост Селта, но преди седмица тимът отстъпи със същия резултат от Атлетик Билбао.

Прогноза: Валенсия - Осасуна 1:1


Атлетик Билбао - Бетис
Дата: 27.08.2023 г.
Час: 22:30

Атлетик Билбао започна много добре миналогодишния сезон, но след това последва рязък спад в представянето на баските. После "лъвовете“ се разиграха, но за тяхно съжаление беше твърде късно и така играчите на Ернесто Валверде не успяха да се класират за участие в европейските клубни турнири, завършвайки 8-ми в крайното подреждане. По традиция Атлетик не е активен на трансферния прозорец, тъй като клубът е крайно рестриктивен в това кой може да носи червено-бялата фланелка и всички играчи трябва да са етнически баски. В първия кръг "лъвовете“ отстъпиха с 0:2 от Реал Мадрид, но след това се наложиха със същия резултат на гости на Осасуна.

Бетис започна последния сезон с големи амбиции, които в крайна сметка не се осъществиха заради непрестанните контузии, които преследваха селекцията на Мануел Пелегрини. Все пак, "вердибланкос“ не завършиха капо и успяха да се класират за участие в Лига Европа, завършвайки на 6-то място в подреждането. Сега целите пред севилци отново са отборът да е в челните места. В първия кръг от сезона Бетис се наложи с 2:1 като гост на коравия Виляреал, а преди седмица завърши 0:0 у дома с гранда Атлетико Мадрид.

Прогноза: Атлетик Билбао - Бетис 2:2


Хетафе - Алавес
Дата: 28.08.2023 г.
Час: 20:30

Допреди няколко сезона Хетафе се справяше успешно както в Примера, така и европейските клубни турнири. Последната кампания обаче се оказа много трудна. Тимът се спаси на косъм от изпадане в Сегунда, като завърши 15-ти с актив от 42 точки, само на две от опасната зона. Хетафе запази елитния си статут благодарение на Хосе Бордалас, който се завърна на пожар в тима през средата на сезона. В първия кръг от новата кампания столичани направиха 0:0 у дома с шампиона Барселона, но преди седмица отборът отстъпи с 0:3 на гости на коравия Жирона.

Алавес бързо взе поправителния и се завърна обратно Примера след само един сезон в долната дивизия. Със сигурност през новия сезон акцентът за играчите на Луис Гарсия ще е оцеляването. В първия ден от сезона Алавес отстъпи с 0:1 от Кадис, но в следващия баските сразиха с 4:3 Севиля след двубой, който мина през няколко обрата.

Прогноза: Хетафе - Алавес 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
351