Анчелоти: Белингам е заместникът на Бензема


И. Ангелов

Анчелоти: Белингам е заместникът на Бензема

Карло Анчелоти похвали Джуд Белингам и заяви, че английският полузащитник е натоварен със задачата да замени звездата Карим Бензема. Английският национал завладя Ла Лига, като вече вкара три пъти в първите си две участия за новия клуб. Мадрид не е подписал договор с нападетел за заместник на Карим Бензема, който напусна, за да се присъедини към отбора на Саудитска Арабия Ал-Итихад.

При липсата на подходяща деветка Анчелоти промени малко формацията си през този сезон, като използва Белингам като номер 10 точно зад двама разделени нападатели.

Запитан за отказа на мадридчани да подпишат договор с нападател след напускането на Бензема, Анчелоти заяви пред Radio Serie A: "Вярваме, че пристигането на Белингам покрива липсата на Карим. [Белингам] е сериозно, зряло момче с много качества. Това, което прави, не е изненадващо за тези от нас, които го познават, това, което е изненадващо, е, че той е само на 20 години."

Самият играч се наслаждава на престоя си в "белия балет", тъй като наскоро заяви, че в Реал Мадрид му е "10 пъти по-добре" след очевидно напускането по неприятен начин на Борусия Дортмунд. Следващият мач на отбора на Анчелоти ще бъде срещу Селта в Ла Лига на 25 август.

  Сподели
251