Меси и Санети ще играят заедно


Н. Гавазов

Меси и Санети ще играят заедно

Нападателят на Барселона и националния отбор на Аржентина Лионел Меси ще вземе участие в благотворителен мач, организиран от капитана на Интер Хавиер Санети. Защитникът на миланския гранд ще пожертва всички средства от въпросния двубой, в полза на фонд, който се грижи за тежкоболни деца в родината на двамата известни футболисти - Аржентина.

Както е известно, 37-годишната легенда на Интер освен, че е голям футболист, доказа през годините, че притежава силно развита социална съвест. Той е посланик на ФИФА за SOS Детски селища в Аржентина. Също така, в отговор на икономическата криза от 2001 година, която сполетя Аржентина и хвърли милиони хора в бедност, Санети, заедно със своята съпруга Паула създаде фондация „Пупи", чиято цел е да интегрира децата, живеещи в нищета.

„Когато погледна назад към детството си, много конкретни сцени идват в съзнанието ми - добри и лоши. Имах тежко детство, и въпреки че в момента,не живея в страната си, аз съм наясно с това, което става там и чиито разрушителен ефект се стоварва върху нашите най-бедни деца. Винаги съм вярвал, че публичните ни действия трябва да са във връзка с нашата социална отговорност", заяви при основаването на фондацията Санети.

Легендата на Интер, заедно с Естебан Камбиасо е основател и на фондация „Леони ди Потреро", чиято цел е работа с деца, които се намират в изолация заради тежки физически заболявания, както и заради социални проблеми.

Във въпросния двубой ще вземат участие също така и Гонсало Игуаин, Серхио Агуеро и Макси Родригес, като последния е основател на фонд, който подпомага самотни майки.

 

  Сподели
85