Селта удари Барселона и се спаси от изпадане


FUTBOL-TV

Селта удари Барселона и се спаси от изпадане

Селта Виго оцеля в Ла Лига. Това се случи след победа с 2:1 над не кого да е, а - Барселона в мач от последния кръг за сезона в шампионата на Испания. В големия герой за галисийци се превърна звездата на тима Габри Вейга, който вкара и двете попадения във вратата на "блаугранас“, като вторият гол бе особено красив.

След само 11 минути игра Франк Кеси бе пратил топката във вратата на съперника, но след намесата на ВАР - голът не бе зачетен заради засада. Малко преди почивката Левандовски удари греда. В 42-ата минута Харис Сеферович си взаимодейства по прекрасен начин с Габриел Вейга, който се озова на чиста позиция на границата на наказателното поле и преодоля Тер Среген с коварен изстрел.

В 66-ата минута Габриел Вейга вкара втория си гол за вечерта. Играчът на домакините може би опита да центрира, но прекалено много фалцира топката и тя попадна в мрежата на Тер Стеген.

Десет минути преди края Усман Дембеле предостави топката на Ансу Фати, който прати топката в долния десен ъгъл с глава и резултатът бе намален, но това бе и всички в срещата.

Така Селта се спаси с 43 точки на 13-ата позиция, докато шампионът Барселона завърши сезона с 88 точки на върха.

  Сподели
179