Ла Лига коментира инцидента с Винисиус


Н. Гавазов

 Ла Лига коментира инцидента с Винисиус

Ръководството на Ла Лига няма да пренебрегне инцидентите, които се случиха по време на мача от 35-ия кръг на първенството на Испания Валенсия - Реал (1: 0), който се проведе на "Местая". Нападателят на гостите Винисиус, припомняме, обвини местните фенове в расистки обиди.

"В светлината на инцидентите, които се случиха по време на мача на стадион "Местая", Ла Лига обявява, че е поискала всички налични видео и снимкови материали за разследване. След като разследването приключи, Ла Лига ще предприеме подходящи правни действия, ако бъдат открити расистки престъпления. Ла Лига също разследва инциденти с предполагаеми расистки обиди срещу Винисиус извън стадион "Местая".

Ла Лига винаги е била активна в случай на расистки инциденти срещу играча на Реал Мадрид Винисиус. През последните два сезона Ла Лига е подала жалба девет пъти до съответната комисия на федерацията, държавната комисия за борба с насилието, расизма, ксенофобията и нетолерантността в спорта, прокуратурата и съдилищата.

Ла Лига се бори с това поведение от много години и насърчава положителните ценности в спорта не само на терена, но и извън него", се казва в изявление на Ла Лига.

  Сподели
323