Реал Мадрид е близо до сделка за Белингам?


Н. Гавазов

Реал Мадрид е близо до сделка за Белингам?

Реал Мадрид е на път да постигне споразумение с Борусия Дортмунд за подписа на английския полузащитник Джуд Белингам по време на трансферния прозорец това лято.

19-годишният футболист бе във впечатляваща форма за Дортмунд през кампанията 2022-2023 г., отбелязвайки 11 гола и регистрирайки седем асистенции в 40 изяви във всички турнири.

Междувременно халфът игра за "пчелите" 130 пъти от пристигането си от Бирмингам Сити през лятото на 2020 г., отбелязвайки 21 гола и допринасяйки за 25 асистенции.

Белингам има още две години до изтичане на договора си с германския клуб, но през последните няколко месеца около бъдещето му продължават да се появяват спекулации.

На един етап се смяташе, че Ливърпул води надпреварата за тийнейджъра, докато Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед също са силно свързвани с един от най-търсените играчи в световния футбол.

Въпреки това, според италианския журналист Фабрицио Романо , Реал Мадрид вече е близо до споразумение с Дортмунд за сделката за англичанина.

Романо твърди, че личните условия "са почти договорени“, като главният скаут на "Лос Бланкос"  Джуни Калафат играе водеща роля в победата на мадридчани в надпреварата за неговия подпис.

Според Marca, Белингам ще подпише договор с действащите испански и европейски шампиони до края на кампанията 2028-29.

В доклада се твърди, че Реал Мадрид се очаква да плати такса от около 100 милиона евро (88.3 милиона паунда) за полузащитника, но сделката в крайна сметка може да достигне 120 милиона евро (105.9 милиона паунда) с различни добавки.

Белингам вкара пет гола и регистрира пет асистенции в 29 мача в Бундеслигата този сезон, като в момента Дортмунд е втори в таблицата, на една точка зад лидера Байерн Мюнхен.

В момента Реал Мадрид разполага с добре резервни позиции в центъра на полузащитата, като Тони Кроос и Лука Модрич се очаква да подпишат нови едногодишни договори на Бернабеу.

Междувременно Едуардо Камавинга, Орелиен Чуамени и Федерико Валверде се смятат за жизненоважни играчи за клуба както сега, така и в бъдеще.

Очакваното пристигане на Белингам обаче може да доведе до раздяла с Дани Себайос, тъй като испанецът има договор с отбора на Карло Анчелоти само до края на юни.

Журналистът Санти Ауна твърди, че Манчестър Сити е предложил на младежа по-добър финансов пакет, за да се завърне в английския футбол това лято, но полузащитникът е избрал трансфер в Испания и вече е в контакт с някои от потенциалните си нови съотборници на "Бернабеу".

  Сподели
347