Анонс на 31-ви кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 31-ви кръг на Примера Дивисион

Кадис - Осасуна
Дата: 25.04.2023 г.
Час: 20:30

Кадис направи 0:0 в предишния кръг срещу Еспаньол, който пък е един от основните конкуренти в борбата за оцеляване. С добавената точка южняците имат общо 32 и засега са 15-ти, но първия от отборите под чертата е на дистанция от едва два пункта. Фали и Окампо са аут, а Ескаланте и Лозано са под въпрос.

Финалистът в тазгодишното издание в турнира за Купата на краля – Осасуна, записа втора поредна домакинска победа. В последния си мач от Примера играчите на Хагоба Арасате сразиха с 3:2 борещия се за Топ 4 състав на Бетис. Северняците имат 41 точки и са 8-ми в подреждането. Кике, Торо и Брашанац са аут.

Прогноза: Кадис – Осасуна 1:1


Бетис - Реал Сосиедад
Дата: 25.04.2023 г.
Час: 23:00

Бетис пропиля шанса си да скъси максимално дистанцията спрямо предстоящия съперник, след като в предишния кръг хората на Мануел Пелегрини инкасираха трета загуба за последните си пет мача. Този път "зелено-белите“ отстъпиха с 2:3 на гости на Осасуна. Поражението остави севилци с 48 точки, като Бетис е 5-ти в таблицата, и е на шест пункта зад Реал Сосиедад. Хименес, Сабали и Фекир са контузени, а Браво е под въпрос.

Реал Сосиедад пък стигна до трета поредна домакинска победа, която може да се окаже ключова в борбата за място в Шампионската лига. В предишния кръг баските направиха обрат срещу Райо Валекано за крайното 2:1. Играчите на Иманол Алгуасил имат 54 точки и запазват 4-ото място. Рико е аут.

Прогноза: Бетис – Реал Сосиседад 1:1


Хетафе – Алмерия
Дата: 26.04.2023 г.
Час: 20:30

Борещият се за оцеляване отбор на Хетафе продължава да е особено неубедителен далеч от дома. В предишния кръг футболистите на Кике Санчес Флроес записаха девето поредно гостуване без успех. Този път клубът от покрайнините на Мадрид отстъпи с 1:3 на гости на Майорка. Поражението остави Хетафе с 31 точки, а отборът заема 16-то място и е само на точка от опасната зона.

Алмерия също трябва да брани елитния си статут, ако не иска да се завърне обратно в Сегудна след само един сезон сред най-силните в Испания. В момента южняците се намират непосредствено над зоната на изпадащите и заемат спасителното 17-то място със своите 30 точки, като андалусци се задържат над чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо Валенсия. В предишния кръг Алмерия допусна втора поредна загуба, като загуби с 1:2 у дома от Атлетик Билбао. Ели е наказан, а Туре и Мендеш са контузени.

Прогноза: Хетафе – Алмерия 0:0


Селта Виго – Елче
Дата: 26.04.2023 г.
Час: 23:00

Селта допусна втора поредна загуба и вече в четири последователни кръга "небесносините“ не са печелили. В последния си мач от Примера галисийци отстъпиха с 0:2 на гости на Реал Мадрид. След поражението Селта остава с 36 точки и е 13-ти в подреждането. Айдо е под въпрос.

Макар и още да не е математически потвърдено, но Елче доиграва сезона в елитната Ла Лига. След 30 изиграни мача валенсианци са на последното 20-то място с незавидните 13 точки и към момента са на цели 17 пункта от спасението. В предишния кръг Елче отстъпи с 0:2 от Валенсия, за да допусне пета поредна загуба в първенството. Паласиос, Бигас и Кармона са с травми.

Прогноза: Селта Виго – Елче 3:0


Валенсия – Валядолид
Дата: 27.04.2023 г.
Час: 20:30

Валенсия прекъсна серията от четири поредни мача без победа и в предишния кръг "прилепите“ успяха да се наложат с 2:0 на гости на опашкаря Елче. Така "лос че“ събраха 30 точки, но продължават да са под чертата, заемайки 18-та позиция, защото имат по-лоши показатели спрямо Алмерия, който е със същия актив. Диахаби, Кастийехо, Клуиверт и Корея са контузени.

Валядолид направи нова, решителна крачка към оцеляването. В предишния кръг "виолетовите“ записаха втора поредна победа в първенството, като този път се наложиха с 1:0 у дома над Жирона. Кастилци вече имат 35 точки и са 14-ти. Оласа и Ел Ямик са с травми за гостите.

Прогноза: Валенсия – Валядолид 1:0


Виляреал – Еспаньол
Дата: 27.04.2023 г.
Час: 20:30

Виляреал почти се прости с и без това не особено големите си надежди за място в Топ 4. В предишния кръг "жълтата подводница“ допусна втора поредна загуба в Примера, като този път играчите на Кике Сетиен отново отстъпиха с 1:2, само че на гости на Севиля. Виляреал остава с 47 точки и е 6-ти в подреждането, като тимът ще трябва брани тази позиция, ако иска да играе наесен в европейските клубни турнири. Фемения, Моралес и Коклен са отсъстващи за домакините.

Еспаньол прекъсна серията от шест поредни загуби, но въпреки това каталунците пак не спечелиха. Този път "папагалчетата“ направиха 0:0 у дома с Кадис. Еспаньол остава под чертата, като е на предпоследното 19-то място и има 28 пункта. Видал е наказан за гостите.

Прогноза: Виляреал – Еспаньол 3:1


Атлетик Билбао – Севиля
Дата: 27.04.2023 г.
Час: 23:00

Атлетик Билбао продължава да се бори за място в европейските клубни турнири. В предишния кръг баските записаха трета поредна победа и общо четвърта за последните си пет мача в първенството. Този път "лъвовете“ се наложиха с 2:1 на гости на Алмерия. Възпитаниците на Ернество Валверде са 7-ми и имат 46 пункта. Зарага и Весга са наказани, а Муняин е контузен.

Севиля започна едва в заключителната част на сезона да се отърсва от шока, който преживя. Допреди няколко кръга "рохибланкос“ бяха в близост и в зоната на изпадащите, но откакто начело на отбора застана Хосе Мендилбар нещата се успокоиха. Сега южняците имат 38 точки и са на осем от опасната зона, заемайки 12-то място. В предишния кръг Севиля се наложи 2:1 над Виляреал, за да запише втора поредна победа и общо четвърта за последните си шест мача в първенството. Жордан е аут за гостите.

Прогноза: Атлетик Билбао – Севиля 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
418