Барселона - Атлетико: Трети мач без победа за каталунците


Н. Гавазов

Барселона - Атлетико: Трети мач без победа за каталунците

Барселона - Атлетико

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 23.04.2023 г.

Час: 17:15

Съдия: Хосе Санчес

Едно от най-големите срещи в календара на испанския футбол ще се проведе на "Камп Ноу" в неделя следобед, като Барселона посреща Атлетико Мадрид в Ла Лига. Домакините са начело в таблицата, с 8 точки пред втория Реал Мадрид, докато Атлетико заема трета позиция, само на пет точки зад своите градски съперници от Мадрид. Ще направят ли гостите услуга на своите съседи от испанската столица или каталунците ще си върнат комфорта, възстановявайки разликата от 11 точки преди този кръг? Това ще разберем в късния неделен следобед.

Барселона се препъна по пътя към титлата след последователните равенства срещу Хирона и Хетафе съответно на 10 април и 16 април, но "блаугранас" все още е в отлична позиция в горната част на таблицата за класиране. Отборът на Шави записа 23 победи, четири равенства и две загуби от своите 29 мача, за да събере 73 точки, което го оставя на 8 точки пред действащия шампион Реал Мадрид в дивизията. Факт е обаче, че това е още една разочароваща кампания в Европа, като Барселона не успя да излезе от груповата фаза на Шампионска лига, преди да загуби от Манчестър Юнайтед в плейофния кръг на Лига Европа. Отборът на Шави също така бе елиминиран от Реал Мадрид в полуфиналите на Купата на Краля, така че вероятно в залата за трофеи ще попаднат Суперкупата на Испания и титлата в Ла Лига, което означава, че сезонът все пак е добър.

Атлетико също не успя да излезе от групата си в Шампионска лига и всъщност завърши на дъното в групата си, което ги остави дори без Лига Европа. Столичани претърпяха разочарование и в Купата на Краля, отпадайки от Реал Мадрид в края на януари. В резултат на това през последните месеци отборът на Диего Симеоне можеше да се съсредоточи само върху Ла Лига, което им помогна да затвърдят позицията си в челната четворка и да се доближат до втория Реал Мадрид. Атлетико спечели всяка от последните си шест срещи в лигата и е без загуба в елита на Испания след поражението с 1:-0 срещу Барселона на 8 януари. "Червено-белите" нямат причина да се страхуват от отпадане от челната четворка, тъй като са на 12 точки пред петия Реал Бетис, така че фокусът им ще бъде върху преследването на Реал Мадрид за второто място или доиграване на сезона с мисълта за предстоящото лято.  

Кристенсен и Серхи са аут от домакините. Рейнолдо няма да играе от гостите.

- Барселона има най-добрия резултат като домакин в Ла Лига този сезон, като взе 36 точки от своите 14 мача, но Атлетико бе силен в пътуванията си, събирайки 30 точки от 14 мача.

Говорейки за фокуса на Атлетико, вън от съмнение е, че столичани ще изиграят тази среща на много високо ниво. А това означава, че домакините ще трябва да положат максимални усилия, за да пречупят своя съперник. Хората на Симеоне бе най-добрият отбор в дивизията през последните седмици, за това и е много трудно да предположим тяхна загуба тук. Съветът ни е да не очакваме много голове и мач без победител.

Прогноза: Барселона - Атлетико 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Хермосо
Савич
Гименес
Молина
Де Пол
Бариос
Коке
Караско
Гризман
Морита
Фати
Левандовски
Рафиня
Кеси
Бускетс
Гави
Балде
Гарсия
Араухо
Кунде
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Атлетико 1:1

  Сподели
358