Анонс на 30-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 30-ти кръг на Примера Дивисион

Еспаньол - Кадис
Дата: 21.04.2023 г.
Час: 22:00

Еспаньол продължава с пропадането по посока Сегунда Дивисион. В предишния кръг каталунците инкасираха шеста поредна загуба, отстъпвайки този път с 1:3 на гости на Бетис. "Папагалчетата“ остават под чертата, като заемат предпоследното 19-то място и са с 27 точки, което към момента е на три от спасението. Оливан е контузен за домакините.

Кадис допусна втора поредна загуба на собствен терен и вече в три последователни домакинства южняците нямат победа пред феновете си. Този път "лос амарийос“ отстъпиха с 0:2 от Реал Мадрид. Кадис продължава да е с 31 точки, като е с аванс от четири пункта от предстоящия съперник и се намира на 16-та позиция. Ескаланте и Окампо пропускат визитата в срещуположния край на Испания.

Прогноза: Еспаньол - Кадис 1:1


Осасуна - Бетис
Дата: 22.04.2023 г.
Час: 15:00

Осасуна не спечели в трето поредно гостуване, като този път северняците отстъпиха с 1:2 от Райо Валекано. Селекцията на Хагоба Арасате е с 38 точки и е 10-ти в подреждането. Гомес е наказан, Торо и Авила до последно ще са под въпрос.

Бетис прекъсна серията от две поредни загуби и се наложи с 3:1 над Еспаньол. По този начин "зелено-белите“ се възползваха от грешната стъпка на Реал Сосиедад и отново поглеждат смело към Топ 4. В момента играчите на Мануел Пелегрини са 5-ти и имат 48 точки, като са на три от баските. Гарсия и Каналес са наказания, а с травми са Пецела, Фекир и Сабали.

Прогноза: Осасуна - Бетис 1:1


Алмерия - Атлетик Билбао
Дата: 22.04.2023 г.
Час: 17:15

Борещият се за оцеляване отбор на Алмерия прекъсна серията от три поредни мача без поражение и в предишния кръг южняците отстъпиха с 1:2 на гости на намиращия се в силна форма състав на Атлетико Мадрид. Поражението остави "рохибланкос“ с 30 точки, като засега Алмерия е на спасителното 17-то място в класирането. Рамазани е наказан, а Туре е контузен.

Атлетик Билбао записа трета победа за последните си пет мача в Ла Лига, след като преди седмица "лъвовете“ спечелиха с 2:0 голямото баско дерби срещу Реал Сосиедад. Играчите на Ернесто Валверде събраха 43 точки и продължават да се надяват на място в Топ 6, но засега Атлетик са 7-ми. Дани Гарсия е наказан за гостите.

Прогноза: Алмерия – Атлетик Билбао 2:3


Реал Сосиедад - Райо Валекано
Дата: 22.04.2023 г.
Час: 19:30

Реал Сосиедад вече не е особено сигурен за мястото си в Топ 4. Непостоянните изяви на "синьо-белите“ далеч от дома продължиха в предишния кръг, когато хората на Иманол Алгуасил записаха четвърта поредна визита без победа. Този път северняците отстъпиха в регионалното дерби срещу Атлетик Билбао за крайното 0:2. Баските запазват 4-ото място в подреждането, като имат 51 пункта и са с три повече спрямо Бетис. Льо Норман е наказан.

Райо Валекано се отпуши и след осем поредни мача без победа в Примера столичани най-после спечелиха. Преди седмица "пчелите“ се наложиха с 2:1 у дома над Осасуна. Възпитаниците на Андони Ираола имат 40 точки и са 8-ми в подреждането. Катена и Ривера са наказани за визитата край бреговете на Бискайския залив.

Прогноза: Реал Сосиедад – Райо Валекано 2:1


Валядолид - Жирона
Дата: 22.04.2023 г.
Час: 19:30

Новакът Валядолид постигна много важна победа в битката за оцеляване. В предишния кръг кастилци сразиха неочаквано с 2:1 като гости борещият се за място в Топ 4 отбор на Виляреал. С добавените три точки "виолетовите“ имат 32 и се отдалечиха от опасната зона, като към момента Валядолид е 14-ти. Оласа е аут.

Друг от новаците през настоящия сезон – Жирона, записа втора поредна победа у дома и вече в четири последователни кръга каталунците са без загуба. В последния си мач от първенството Жирона се наложи с 2:0 над опашкаря Елче. Клубът от едноименния град е 9-ти и има 38 точки. Буено и Кастеланос са наказани, а с травми са Ерера и Кебе.

Прогноза: Валядолид – Жирона 0:0


Елче - Валенсия
Дата: 23.04.2023 г.
Час: 15:00

Макар и още да не е математически потвърдено, но Елче доиграва сезона в елитната Примера. След 29 изиграни мача валенсианци са на последното 20-то място с незавидните 13 точки и към момента са на цели 17 пункта от спасението. В предишния кръг Елче отстъпи с 0:2 от Жирона, за да допусне четвърта поредна загуба в първенството. Понсе и Гумбау са наказани, а с контузии са Кармона, Фидел и Бадия.

Един от най-успешните испански отбори – Валенсия, е сериозно заплашен от изпадане. След 29 изиграни мача "прилепите“ се намират под чертата, заемайки 18-то място и са 27 точки. В предишния кръг продължи слабата форма на "лос че“, като играчите на Рубен Бараха отстъпиха с 0:2 от Севиля, а след двубоя мнозина привърженици излязоха на протести около стадиона на тима. Аут за "прилепите“ са Мориба, Дуро, Корея и Клуиверт.

Прогноза: Елче – Валенсия 1:2


Майорка - Хетафе
Дата: 23.04.2023 г.
Час: 19:30

Майорка прекъсна серията от шест поредни мача без победа, в която "пиратите“ записаха по три равенства и три загуби, и в предишния кръг се наложи с 1:0 на гости на коравия Селта. Хората на Хавиер Агире имат 37 точки и са 11-ти. Родригес и Настасич са аут.

Борещият се за оцеляване Хетафе спечели важна точка по пътя към спасението и в предишния кръг възпитаниците на Кике Санчес Флорес удържаха 0:0 у дома срещу лидера Барселона. Отборът от покрайнините на Мадрид има 31 пункта и е 15-ти в таблицата. Арамбари е под въпрос.

Прогноза: Майорка – Хетафе 1:0


Севиля - Виляреал
Дата: 23.04.2023 г.
Час: 22:00

Севиля е друг водещ отбор, който е в криза през текущата кампания. "Рохибланкос“ не могат да бъдат спокойни за елитния си статут и в момента се намират на 13-то място със своите 35 пункта, като засега са на осем точки от опасната зона. Преди седмица южняците спечелиха с 2:0 визитата си на Валенсия. Акуня е наказан, а Жордан е с контузия.

Силната серия от шест поредни мача без загуба, в която Виляреал постигна пет победи и едно равенство, завърши с изненадващо поражение в предишния кръг. В него "жълтата подводница“ отстъпи с 1:2 у дома от Валядолид. Играчите на Кике Сетиен остават с 47 точки и са 6-ти, като пропуснаха отлична възможност да се доближат на точка от Топ 4. Морено и Коклен са аут.

Прогноза: Севиля – Виляреал 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
518