Елче - Барселона: Без шансове за домакините


Н. Гавазов

 Елче - Барселона: Без шансове за домакините

Елче - Барселона

Стадион: "Мануел Мартинес Валеро", Елче

Дата: 01.04.2023 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Карлос дел Серо

Елче ще бъде домакин на Барселона в мач от 27-я кръг на Примера дивисион. С оглед на позициите на двата тима в таблицата за класиране, това ще е битка между Давид и Голиат. Въпросът е, дали ще се повтори сюжетът от легендата или всичко ще завърши по най-баналния и логичен начин.

Лос Франхивердес е последен в таблицата за класиране, със само две победи в Лигата - най-малко от всички отбори, с 19 отбелязани гола - най-малко в турнира и с 51 допуснати попадения, което е най-много от всички в първенството. И това е най-краткото обяснение, защо Елче се намира на тази позиция и на 14 точки от спасителния бряг - дистанция, преодолима само в сферата на фантастиката. Трябва да кажем обаче, че хората на Себастиан Бекачече не се предават, бият се и ще правят това докато има теоретична възможност за спасение. Преди два кръга Елче победи Майорка като гост, след това изпусна Валядолид, а в миналия кръг изпоти Реал Содиедад.

Барселона се провали на европейската сцена, но за учудване на всички, Шави умело прекарва отбора през водовъртежите и бързеите на вътрешните турнири. Каталунците загубиха от Алмерия в края на февруари, само няколко дни след поражението от Манчестър Юнайтед, но какъв март месец се получи! Последва изненадваща победа като гост на Реал Мадрид в Купата на Испания, а след това "блаугранас" постигна три поредни успеха в Ла Лига, като венецът е победата над историческия съперник. Така Барселона се укрепи на първото място и води на Реал Мадрид с 12 точки, което означава, че всичко е в ръцете на каталунците.

Аламо, Нетка и Роко са контузени от домакините, а Бой и Шейх са наказани. Гостите са без Дембеле, Педри и Кристенсен, които са в лазарета, както и наказания Рафиня.

Фаворит в срещата е Барселона. Гостите са допуснали девет гола до тук, а вече казахме какво са направили домакините в нападение. Ето защо вариантът за отбелязване от страна на двата тима трябва моментално да отпадне. По-скоро очакванията са за точни удари от страна на нападателите на Барселона.

Предполага се, че каталунците няма да подценят съперника си и ще постигнат рутинна победа от поне два гола.

Прогноза: Елче - Барселона 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Кунде
Араухо
Гарсия
Балде
Роберто
Бускетс
Кеси
Гави
Левандовски
Фати
Мила
Понсе
Клерк
Гути
Маскарел
Гумбау
Кармона
Паласиус
Меркао
Гонзалес
   
Бадия
 
Елче ( Себастиан Бекачече)

Обоснована прогноза: Елче - Барселона 0:2

  Сподели
423