Барселона ще пречупи Валенсия


Н. Гавазов

Барселона ще пречупи Валенсия

Барселона - Валенсия

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 05.03.2023 г.

Час: 17:15

Съдия: Хавиер Алберола

Барселона ще посрещне Валенсия в мач  от 24-я кръг на Примера дивисион. Каталунците са първи в таблицата за класиране, на 7 точки пред Реал Мадрид, но загубиха златен шанс да увеличат тази преднина, след като изненадващо загубиха от Алмерия в предишния кръг. "Блаугранас" игра безобразно, под своите възможности, но най-изненадващо е, че отборът с най-добра защита в лигата допусна гол от тим като андалусците. Това поражение дойде веднага след загубата от Манчестър Юнайтед и отпадането от Лига Европа, но пък хората на Шави дадоха незабавен отговор на тези провали, побеждавайки Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу" в мач от Купата на Испания.

Валенсия има огромни проблеми и този славен клуб е принуден да се бори за мястото си в елита. Авантюрата с Дженаро Гатузо се оказа пълен провал и след като "прилепите" записаха само седем победи от 22 мача при италианеца, клубът се раздели с Дженаро. Салвадор Гонзалес не подобри ситуацията - три загуби от три мача предопределиха съдбата на "Воро". На 14 февруари Рубен Бараха бе обявен за нов старши-треньор на тима. Под негово ръководство валенсианци загубиха гостуването на Хетафе, но изненадващо спечелиха домакинството на борещия се за място в топ 4 тим на Реал Сосиедад. Тази победа се оказа много важна, защото запази живи шансовете на тима за оцеляване - Валенсия продължава да е на предпоследно място, но спасителният бряг е на две точки.

Шави трябва да се справи без Дембеле, Левандовски и Педри, които са контузени, както и без наказания Гави. Гостите са без Паулища, Доменек, Гонзалес, Гай, Кавани и Андре.

Домакините постигнаха 14 победи от 19 мача и вкараха 55 гола в този период. Разликата в качеството на съставите допълнително засилва ролята на фаворит на Барселона. Желанието за компенсиране на загубата от Алмерия е още едно основание да предположим победа за каталунците. В отсъствието на важни играчи тя няма да дойде лесно, но все пак всякакъв друг резултат освен домакински успех ще е огромна изненада.

Прогноза: Барселона - Валенсия 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Валенсия (Рубен Бараха)
 
Мамардашвили
   
Фолкер
Диакаби
Йозкачар
Лато
Муса
Мориба
Кастиейехо
Алмейда
Лино
Дуро
Фати
Торес
Рафиня
Бускетс
Де Йонг
Кеси
Балде
Араухо
Гарсия
Кунде
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Валенсия 1:0

  Сподели
248