Барса спечели първия полуфинал срещу Реал Мадрид


FUTBOL-TV

Барса спечели първия полуфинал срещу Реал Мадрид

Барселона се наложи с минималното 1:0 над големия си съперник - Реал Мадрид в първа среща от полуфиналите на турнира за Купата на Испания. Така каталунците успяха да вземат аванс, но интригата остава за реванша, който ще бъде на 4 април (а на 19 март ще има още една среща между тези два отбора, но от Ла Лига). Тази вечер феновете на Барса имат повод за радост.

Срещата започна с натиск на домакините, а в 12-тата попадение на Бензема не беше признато заради засада на нападателя. 

В 26-ата минута и гостите пратиха топката във вратата на съперника, като този път голът бе признат. Франк Кесие излезе сам срещу Куртоа, но последва рикошет, при който топката беше отбита от Милитао - автогол! 

След почивката и двата отбора действаха предпазливо и като цяло това не бе от най-интересните издания на Ел Класико. В 70-ата минута Гави опита с глава да преодолее Куртоа, но прати топката доста встрани от вратата. Две минути след това Феран Торес пусна към Кесие, който веднага стреля, но топката се удари в крака на Ансу Фати, което помогна на Куртоа. До края до нов гол така и не се стигна.

Трябва да се отбележи, че капитанът на Барселона Серхио Бускетс постави нов рекорд в историята на дуелите срещу Реал Мадрид. За полузащитника това е “Ел Класико" №46 в кариерата му, с което той поставя нов рекорд. Досега той, Лионел Меси и Серхио Рамос имаха по 45 такива двубоя на сметката си. Бускетс дори ще има възможност да увеличи още повече бройката, защото както вече стана дума - в рамките на идния месец предстоят още две издания на най-интересната среща в испанския футбол. 

  Сподели
723