Барселона ще потопи "жълтата подводница"


Н. Гавазов

Барселона ще потопи

Виляреал - Барселона

Стадион: "Естадио де ла Керамика", Виляреал

Дата: 12.02.2023 г.

Час: 22:00

Съдия: Алехандро Хернандес

Виляреал и Барселона ще затворят неделната програма на 21-я кръг на Ла Лига. Каталунците ще се опитат да постигнат шеста поредна победа в Примера дивисион и да увеличат преднината си от 11 точки на върха. "Блаугранас" е лидер в класирането, докато "жълтата подводница" е осма, на 4 точки от зоната на Шампионска лига. Ясно е, че домакините ще направят всичко възможно, за да вземат поне точка в срещата, но проблемът за хората на Кике Сетиен е, че техният противник е силно мотивиран да продължи победния си ход и да си върне титлата.

Виляреал спечели четири от петте си мача в лигата между 9 ноември и 22 януари, за да си осигури силна позиция в таблицата, но от друга страна "жълтата подводница" загуби последните си две срещи с Райо Валекано и Елче, превръщайки се в първия отбор, победен от последният в Ла Лига, което стана истински шок за феновете на тима. Виляреал все още е твърдо в битката за челната четворка, но също така е само на три точки пред 10-ия Майорка, така че можем да станем свидетели на всякакви изненадващи обрати. Като цяло отборът на Сетиен до голяма степен е силен у дома този сезон, като събра 19 точки от девет мача, което е четвъртият най-добър резултат в дивизията, но днешният съперник е с най-добър резултат като гост, след като събра впечатляващите 27 точки от 10 мача при техните пътувания.

Провалът на Барселона да се класира за плейофите в Шампионска лига бе огромен удар, но като изключим разочарованието в Европа, тази кампания е много положителна за тима. Шави спечели първия си трофей като мениджър на Барселона миналия месец, побеждавайки Реал Мадрид във финала за Суперкупата на Испания, а в същото време каталунците преследват успех в Купата на Краля и Лига Европа. Президентът на Барселона Жоан Лапорта вече заяви, че основният фокус на отбора през този сезон е Ла Лига и каталунците се справят с тази задача - отборът е с пет поредни победи в турнира, с десет успеха с последните 11 мача и е категоричен лидер с, изпреварвайки Реал Мадрид с осем точки. В миналия кръг отборът на Шави спечели с 3:0 над Севиля на "Камп Ноу", като Жорди Алба , Гави и Рафиня успяха да поразят вратата на андалусците след почивката.

Ло Селсо, Джаксън и Педраса са контузени от домакините. Добрата новина е завръщането на Пау Торес. Гостите са без Бускетс и Дембеле.

Виляреал, който не е завършвал на четвърто място в Ла Лига от 2015-16 г., загуби шест от последните си седем мача в лигата срещу Барселона, но спечели с 2:0 на "Камп Ноу" през миналия сезон.

Домакините са способни да направят срещата трудна за "блаугранас", но от друга страна Барселона има толкова много качество в състава си, че ако потенциалът бъде реализиран, тимът е способен да спечели.

Прогноза: Виляреал - Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Кунде
Кристенсен
Гарсия
Алба
Гави
Де Йонг
Педри
Рафиня
Левандовски
Фати
Морено
Моралес
Баена
Чуквезе
Парехо
Коклен
Мохика
Торес
Манди
Фют
   
Рейна
 
Виляреал (Кике Сетиен)

Обоснована прогноза: Виляреал - Барселона 1:2

  Сподели
290