Барселона ще вземе трите точки срещу Севиля


Н. Гавазов

Барселона ще вземе трите точки срещу Севиля

Барселона - Севиля

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 05.02.2023 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Хосе Санчес

Барселона ще се наддава да направи 10 поредни победи във всички турнири, когато посрещне Севиля на "Камп Ноу" в мач от 20-я кръг на Примера дивисион. Каталунският колектив в момента е начело в таблицата, на пет точки пред втория Реал Мадрид, докато Севиля заема 13-то място, само на две точки пред зоната на изпадащите.

Отборът на Шави вече осигури първия си трофей за 2022-23 г., вдигайки Суперкупата на Испания миналия месец, но също така "блаугранас"  преследва успех в още три турнира, включително Лига Европа, където ще се изправи срещу Манчестър Юнайтед в плейофите на турнира.

Каталунците спечелиха всеки от последните си четири мача в лигата срещу Атлетико Мадрид, Хетафе, Хирона и Реал Бетис, побеждавайки последния с 2:1 в сряда вечерта, като Рафиня и Роберт Левандовски отбелязаха във втората половина на срещата в Севиля. Отборът на Шави има най-добрия резултат като домакин в Ла Лига този сезон, като спечели 23 точки от девет мача и ще посрещне отбор на Севиля, който събра само девет точки от девет мача по време на пътуванията си. Друг интересен момент в представянето на "блаугранас" е добрата игра на отбора в защита, което бе проблем през последните няколко сезона. През тази кампания Барселона допусна само седем гола в 19 мача досега и е лидер в класирането по този показател.

Не много отдавна Севиля се намираше в зоната на изпадащите, но три победи от последните им четири мача в лигата им позволиха да се придвижат до 13-то място в таблицата и да съберат 21 точки. Отборът на Хорхе Сампаоли преодоля Хетафе, Кадис и Елче в три от последните си четири мача, като победи последния с 3:0. Така андалусците се отдалечиха на две точки от 18-ия Кадис, но и на същата дистанция от 11-я Селта, което означава, че картината може да се промени много бързо. "Лос нервионенсес" завършиха четвърти във всяка от последните си три кампании, но сега са на 13 точки зад четвъртия Атлетико Мадрид на този етап, така че е много трудно да си представим, че ще съберат достатъчно точки през следващите няколко месеца, за да се състезават за място в Шампионска лига.

Дембеле е контузен и пропусна срещата. През седмицата се завърнаха Левандовски и Феран Тирес, които изтърпяха наказание. Ерик Ламела се завръща и вероятно ще започне като титуляр. Извън строя обаче остават Гомес, Телес, Маркао, Корона и Фернандо.

Севиля се подобрява, но трудно бихме дали доверието си на колектива на Сампаоли. Разликата в класите към момента е голямо, освен това статистиката е в полза на домакините, които имат  26 победи, 5 равенства и 4 загуби в 35 домакински мача със Севиля.

Прогноза: Барселона - Севиля 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Севиля (Хорхе Сампаоли)
 
Боно
   
Навас
Гудел
Нианзу
Акуня
Делней
Ракитич
Жордан
Торес
Ламела
Ен Несири
Гави
Левандовски
Рафиня
Педри
Де Йонг
Бускетс
Алба
Гарсия
Кристенсен
Кунде
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Севиля 2:0

  Сподели
376