Анонс на 20-ти кръг на Примера Дивисон


Н. Атанасов

Анонс на 20-ти кръг на Примера Дивисон

Атлетик Билбао - Кадис
Дата: 03.02.2023 г.
Час: 22:00

Непостоянните изяви за Атлетик Билбао продължи и в предишния кръг, когато баските допуснаха трета поредна загуба и вече в пет последователни мача играчите на Ернесто Валверде са без победа. Този път "лъвовете“ отстъпиха с 0:1 на гости на Селта, а след поражението северняците са 9-ти и имат 26 точки. Мартинес е под въпрос за домакините.

Борещият се за оцеляване отбор на Кадис постигна важна победа преди седмица, надделявайки с 2:0 у дома над Майорка. Въпреки успеха, андалусци остават под чертата, като са на 18-то място и имат 19 точки. Аут за визитата в срещуположния край на Испания са Чуст и Салдуа.

Прогноза: Атлетик Билбао - Кадис 2:1


Еспаньол - Осасуна
Дата: 04.02.2023 г.
Час: 15:00

Серията от четири поредни двубоя за Еспаньол без загуба приключи в предишния кръг, след като "папагалчетата“ отстъпиха с 1:3 на гости на новака Алмерия. Каталунците са 15-ти и имат 20 пункта, като са само на точка от първия от отборите под чертата. Баре и Педроса са с травми.

Амбициозният тим на Осасуна записа само една победа за последните си шест мача в Ла Лига. В предишния кръг селекцията на Хагоба Арасате отстъпи у дома с 0:1 от Атлетико Мадрид, а загубата остави северняците с 28 точки, като Осасуна е на 8-мо място в подреждането. Пеня и Видал са аут за гостите.

Прогноза: Еспаньол - Осасуна 0:1


Елче - Виляреал
Дата: 04.02.2023 г.
Час: 17:15

Елче продължава да е единственият отбор, който все още няма победа през сезона. Клубът от едноименния град е и големият фаворит за отпадане в Сегунда Дивисион. Преди седмица Елче инкасира 13-та загуба за кампанията, като този път отстъпи с 0:3 от Севиля. "Зелено-белите“ са 20-ти и имат едва 6 точки на сметката си. Бигас е наказан, а Моренте и Коладо са контузени.

Силната серия от пет поредни мача без загуба за Виляреал, в която тимът записа четири успеха и едно равенство, приключи в предишния кръг. "Жълтата подводница“ отстъпи изненадващо с 0:1 у дома от Райо Валекано и така играчите на Кике Сетиен пропуснаха отлична възможност да се изравнят по точки с четвъртия Атлетико Мадрид. Виляреал е на 5-то място и има 31 пункта. Фойт, Педраса и Ло Селсо са аут за гостите.

Прогноза: Елче - Виляреал 1:3


Бетис - Селта Виго
Дата: 04.02.2023 г.
Час: 22:00

Бетис изигра два мача за отминалите няколко дни. В първия "зелено-белите“ се наложиха с 1:0 на гости на Хетафе, а в отложен двубой през седмицата андалусци отстъпиха с 1:2 у дома от лидера Барселона. Така селекцията на Мануел Пелегрини има 31 точки и е на 6-то място в колоната.

Селта прекъсна негативната серия от пет поредни домакинства без победа и преди седмица "небесносините“ постигнаха първи успех пред собствена публика от октомври миналата година. Галисийци се наложиха с 1:0 над амбициозния Атлетик Билбао, а големият герой за тима отново бе Яго Аспас. Селта има 20 точки, като успя да се измъкне от зоната на изпадащите и засега е на 16-то място, с точка по вече спрямо първия от отборите под чертата.

Прогноза: Бетис - Селта Виго 2:1


Жирона - Валенсия
Дата: 05.02.2023 г.
Час: 17:15

Новакът Жирона инкасира втора поредна загуба, като и този път поражението беше с резултат 0:1, но у дома срещу лидера Барселона. Отборът от едноименния град е 12-ти и има 21 точки. Карвальо и Коуто са аут за домакините.

Валенсия записа само една победа за последните си 10 мача в Примера, а преди седмица "прилепите“ инкасираха осма загуба за сезона, отстъпвайки с 0:1 на гости на Валядолид. Това доведе до раздяла с Дженаро Гатузо и сега начело е Салвадор Гонзалес. "Лос че“ е на 14-то място и има 20 пункта. Гонзалес е контузен.

Прогноза: Жирона - Валенсия 1:1


Реал Сосиедад - Валядолид
Дата: 05.02.2023 г.
Час: 19:30

Реал Сосиедад няма загуба вече в седем поредни мача, а в предишния кръг баските направиха 0:0 на гости на действащия шампион Реал Мадрид. Възпитаниците на Иманол Алгуасил са 3-ти и имат 39 пункта. В лазарета на домакините са Елустондо, Силва, Горосабел, Мерино и Гевара.

Борещият се за оцеляване новак Валядолид прекъсна серията от пет поредни загуби и в предишния кръг "виолетовите“ сломиха с 1:0 у дома Валенсия. Кастилци се измъкнаха от опасната зона и имат 20 точки, като са на спасителното 17-то място. Кенеди и Ескудеро са аут.

Прогноза: Реал Сосиедад - Валядолид 3:0


Райо Валекано - Алмерия
Дата: 06.02.2023 г.
Час: 22:00

Райо Валекано записа втора поредна победа далеч от дома и вече столичани нямат загуба в гостуване в пет последователни визити. Този път "пчелите“ спечелиха с 1:0 на гости на амбициозния Виляреал. Мадридчани са 7-ми и имат 29 точки. Валентин е под въпрос.

Алмерия няма загуба в трети поредни мача, а последния кръг южняците сразиха с 3:1 Еспаньол. Андалусци са 11-ти и са с 22 точки.

Прогноза: Райо Валекано - Алмерия 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
554