Каранка: Роналдо е велик


И. Ангелов

Каранка: Роналдо е велик

Асистент-треньорът на Реал Мадрид Айтор Каранка заяви, че е изумен от Кристиано Роналдо след неговото невероятно представяне в победата над Алмерия  в съботната вечер. Португалския национал вкара на два пъти на "Сантиаго Бернабеу", за да стане първият играч в историята, който вкарва 40 попадения в 1 сезон в Примера Дивисион.

Предишният рекорд от 38 гола принадлежеше на нападателя на Мадрид Уго Санчес, който бе поставен през 1989-1990 година, а преди това също толкова голове е вкарал Телмо Зара през 1950-1951. Каранка не спести похвали за звездата в нападението си след такъв невероятен сезон. Той бе цитиран от официалния сайт на Реал: "Цифрите зад Кристиано Роналдо са зашеметяващи. Той е талантлив, мощен и амбициран. Счупи рекорда, защото е просто изумителен."

Каранка даде и жокер относно бъдещето на Емануел Адебайор, който е под наем от Манчестър Сити, но вкара хетрик: "Головете, които вкара Адебайор днес, няма да повлияят на неговото бъдеще. Той бе страхотен за нас и се разбираше с всички."

  Сподели
166