Депортиво Ла Коруня е третият отбор на влака за Сегунда (видео)


Л. Михайлов

Депортиво Ла Коруня е третият отбор на влака за Сегунда (видео)

Депортиво Ла Коруня изненадващо не успя да запази мястото си в испанската Примера за следващия сезон и отпадна след загуба от Валенсия като домакин с 0:2 в последния 38-ми кръг на първенството. Една точка остана разликата между "бяло-сините" и Майорка, които загубиха срещата си с Атлетико Мадрид с 3:4 и трябва да благодарят на "прилепите" за 17-тото си място. В друг двубой за оставане в елита Реал Сосиедад и Хетафе направиха удобно равенство 1:1, с което и двата отбора се спасиха.

Въпреки че Валенсия игра само за честта си, гостите показаха сериозно надмощие, което се отрази и в резултата. Още в 4-тата минута Ариц Адурис откри с изстрел от дузпата. С изключение на една греда на Иван Санчес Рики, Депортиво трудно създаваха опасности пред стража Сесар Санчес.

В самия край на двубоя, останали без нищо за губене, домакините се втурнаха в нападение и на няколо пъти имаха възможност да стигнат до заветния изравнителен гол. Вместо това обаче, в петата минута от добавеното време Солдадо погреба всички шансове за спасение на тима от Ла Коруня, оформяйки крайното 0:2.

Останалите два отбора, които ще играят в Сегунда до година са Еркулес и Алмерия, които се закотвиха на дъното на таблицата съответно с 35 и 30 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
138