Барса се интересува от японски национал


Н. Гавазов

 Барса се интересува от японски национал

Барселона проявява сериозен интерес към нападателя на Айнтрахт Франкфурт Даичи Камада. Договорът на играча изтича през лятото, така че той може да бъде привлечен без трансферна сума, а това е допълнителен бонус за испанския гранд, който и без това не разполага с твърде големи финансови възможности в момента.

Камада пристигна в Айнтрахт през 2017 година и до момента има 156 мача, 36 гола и 30 асистенции за състава от Франкфурт. Той е и национал на Япония с 26 мача и 6 попадения на сметката си за "самураите". Футболистът действа основно като втори нападател, но може да играе успешно и на върха на атаката, а също и по-назад в халфовата линия.

По-рано стана известно, че Барселона ще разчита основно на свободни агенти през лятото, тъй като клубът не може да си позволи твърде големи харчове заради ограниченията на финансовия феърплей. Именно заради това Камада е един от футболистите, които са попаднали в полезрението на каталунците.

Барса обаче може да срещне сериозна конкуренция за подписа на японеца. Той е желан и от Борусия Дортмунд, а не бива да се изключват и други клубове да се включат в наддаването за него.

  Сподели
242