Хирона ще усложни живота на Барселона


Н. Гавазов

Хирона ще усложни живота на Барселона

Хирона - Барселона

Стадион: "Монтиливи", Хирона

Дата: 28.01.2023 г.

Час: 17:15 ч.

Съдия: Алехандро Мунис

Хирона посреща Барселона в мач от 19-я кръг на Примера дивисион и ще се опита да открадне нещо от именития си съперник, което би помогнало на тима в борбата му за запазване на мястото в елита. "Блаугранас" обаче преследва осма поредна победа във всички турнири, така че задачата на домакините изглежда много трудна.

Хирона си осигури завръщане в елита. благодарение на успеха си в плейофите в Сегунда дивисион миналия сезон. "Бяло-червените" спечелиха пет, завършиха наравно шест и загубиха седем от своите 18 мача в лигата този сезон, за да съберат 21 точки, което ги остави на 11-то място в таблицата, на четири точки от зоната на изпадащите. Междувременно Хирона изостава само с пет точки от осмия Атлетик Билбао и загуби само една от последните си осем срещи във висшия дивизион на Испания. Въпросното поражение обаче дойде миналата неделя във Виляреал, като дузпа на Дани Парехо в 90-та минута попари надеждите на хората на Мичел за нещо в този двубой.

Барселона ще влезе в този мач след победата с 1:0 над Реал Сосиедад в сряда вечерта, която си осигури място в полуфиналите на Купата на Краля. Усман Дембеле вкара единствения гол в сблъсъка и това се оказа седми пореден успех за каталунския отбор, който спечели Суперкупата на Испания на 15 януари, като победи Реал Мадрид. Отборът на Шави също така победи с 1:0 Хетафе в Ла Лига миналия уикенд и в момента има три точки преднина пред втория Реал Мадрид на върха на таблицата. Барселона не е загубила нито един мач след поражението от Байерн Мюнхен в Шампионска лига в края на октомври, като каталунците се състезават на три фронта този сезон.

Рейниер, Лопес и Кебе са контузени от домакините, а Буено е наказан. Торес и Левандовски ще изтърпят последните срещи от наказанията си.

- Отборът на Хирона събра 15 точки от деветте си домакински мача в лигата този сезон.

- Барселона има втория най-добър резултат при пътуванията си, събирайки 21 точки от осем мача.

- Хирона претърпя загуба с 2:0 от Барселона, когато двата отбора се срещнаха за последно през януари 2019 г., но "бяло-червените" успяха да спечелят точка на "Камп Ноу" през септември 2018 г.

- Барселона вкара 36 гола в 17 мача до сега и отбеляза 18 попадения в последните си 6 гостувания.

На пръв поглед Барселона е фаворит, но Хирона е способна да направи тази среща тежка за именития си съперник. Домакините са трудни за побеждаване през последните седмици, а увереността им нараства от мач към мач. За това нашата прогноза е за напрегнат двубой, в който "блаугранас" ще даде всичко от себе си, за да вземе трите точки. Именно класата и майсторството на лидера ще надделеят в дербито и все пак победата ще отиде при гостите.

Прогноза: Хирона - Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Роберто
Кристенсен
Кунде
Алба
Гави
Де Йонг
Педри
Рафиня
Фати
Дембеле
Кастеланос
Рикелме
Херера
Гарсия
Вия
Ромеу
Гутиерес
Еспиноса
Хуанпе
Мартинес
   
Газанига
 
Хирона (Мичел)

Обоснована прогноза: Хирона - Барселона 1:2

  Сподели
516