Барселона спечели Суперкупата на Испания!


В. Мухарски

Барселона спечели Суперкупата на Испания!

Барселона спечели Суперкупата на Испания след успех с 3:1 над големия си съперник Реал Мадрид. Ел Класико се проведе в Рияд, а "Белия балет" направи един от най-слабите си мачове в последно време.

През първата част мадридчани имаха само едно добро положение, което бе пропиляно от Бензема. В 18-ата минута той бе близо до това опъне мрежата, но не успя да се разпише, а ситуацията бе отлична. 

"Блаугранас" си върнаха инициативата и в 33-тата Гави реализира за 1:0. Тогава той завърши бърза акция, минала през Дембеле, Педри и Левандовски. 

В последната минута на първото полувреме Гави бе изведен с прекрасен пас, който бе абсолютно свободен и нахлу в наказателното поле, след което прати пас под крака на Рюдигер. Топката стигна до Роберт Левандовски около бялата точка за изпълнение на дузпи, а полякът я прати в опразнената врата - 0:2.

След почивката каталунците опитаха натиск, но без особен успех. 20-тина минути преди края Гави пак асистира, но този път на Педри, който също като Лева нямаше как да сгреши на празна врата - 3:0.

Чак след това световните клубни шампиони погледнаха по-сериозно към вратата на големия си съперник. Чак в самия край Бензема успя да вкара почетно попадение и да оформи крайния резултат. Така Суперкупата отиде на сметката на Барса. Наставникът на каталунците Чави е с първи трофей, начело на отбора.

  Сподели
589