Барселона взе дербито срещу Атлетико


FUTBOL-TV

Барселона взе дербито срещу Атлетико

Барселона победи с 1:0 като гост Атлетико Мадрид в дербито от 16-ия кръг на футболното първенство на Испания.

Каталунците вече имат преднина от три точки на върха в класирането пред шампиона Реал (Мадрид), който в събота загуби с 1:2 от Виляреал. Атлетико Мадрид остана на пета позиция с 27 точки.

Усман Дембеле вкара единственото попадение в мача в 22-ата минута, а Барселона записа първата си победа в шампионата за календарната 2023 година. Френският национал се разписа с удар по тревата след центриране на Гави Паес.

Барселона беше без Роберт Левандовски, водещият голмайстор в лигата с 13 гола, тъй като полският нападател започна да изтърпява наказание от три мача преди паузата заради Световното първенство в Катар. Той игра срещу Еспаньол в края на миналата година, след като наказанието беше временно отменено, но то беше възстановено тази седмица.

"Знаехме, че ще бъде трудно да спечелим тук, но след като Реал загуби точки срещу Виляреал, трябваше да се възползваме от възможността", каза капитанът на Барселона Серхио Бускетс.

Нападателят Антоан Гризман имаше няколко добри възможности да изравни за Атлетико, но не успя да се възползва от тях на стадион "Метрополитано" в испанската столица.

"Играхме добре през по-голямата част от мача. Създадохме положения, но нямахме късмет. Можехме да отбележим няколко пъти, но топката просто не влезе", заяви вратарят на домакините Ян Облак.

Това беше първа победа на Барселона рещу Атлетико в първенството от 2019 година насам.

Стефан Савич и Феран Торес получиха червени картони във втората минута на добавеното време за спречкване помежду си.

Сега Барселона ще пътува до Саудитска Арабия, за да играе за Суперкупата на Испания заедно с Реал Мадрид, Бетис и Валенсия. Каталунският клуб се изправя срещу защитаващия трофея си Бетис в четвъртък на полуфиналите. Реал Мадрид и Валенсия ще играят в другия полуфинал в сряда.

  Сподели
394