Атлетико - Барселона: Гостите ще вземат трите точки


Н. Гавазов

Атлетико - Барселона: Гостите ще вземат трите точки

Атлетико - Барселона

Стадион: "Уанда Метрополитано", Барселона

Дата: 08.01.2023 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Давиде Маса

Един от най-големите мачове в календара на Ла Лига ще се проведе тази вечер, когато Атлетико Мадрид посрещне Барселона в испанската столица.

Атлетико спечели само осем от своите 15 мача в Ла Лига този сезон, като завърши наравно в три и загуби останалите четири, с общо 27 точки, което оставя столичани на четвърта позиция в таблицата, на 11 точки от лидера Барселона.

Очевидно е, че отборът на Диего Симеоне няма да участва в надпреварата за титлата този сезон, а вместо това отборът се е фокусирал върху попадането в челната четворка, тъй като "дюшекчиите" са с равен брой точки с петия Атлетик Билбао и с два пункта повече от шестия Реал Бетис.

Атлетико записа победа с 2:0 над Елче в лигата последния път, като Жоао Фелиш и Алваро Мората отбелязаха головете на "Уанда Метрополитано" и това бе първият успех на отбора в лигата от 23 октомври.

"Червено-белите" също ще влязат в този мач след победа над Реал Овиедо с 2:0 в сряда вечерта, за да се класират за осминафиналната фаза на Купата на Испания. Всъщност този турнир представлява най-добрият шанс на Атлетико да спечели нещо през  този сезон, тъй като катастрофалната кампания в груповата фаза на Шампионска лига ги накара да завършат на дъното в своята група, което означава, че отборът няма европейски футбол през втората половина на кампанията.

Напомняме, че Атлетико записа победа с 2:0 над Барселона през миналия сезон, но претърпя поражение с 4:2 на "Камп Ноу" в последния мач между двата отбора миналия февруари.

Междувременно Барселона също участва в турнира за Купата на Краля по-рано тази седмица, достигайки до осминафиналната фаза на състезанието благодарение на победата с 4:3 над Интерсити. Каталунците бяха сериозно притеснени от съперниците си от третото ниво на испанския футбол, които изравниха в три отделни случая, за да отведат мача в продължения, все пак но Ансу Фати донесе победата за отбора на Шави в 103-ата минута.

Барселона завърши наравно 1:1 с Еспаньол в първенството миналия уикенд  в мач, който доведе до два червени картона.

В настоящия момент отборът на Шави е начело в таблицата, изравнен по точки (38) с втория Реал Мадрид, като и двата отбора могат да се похвалят с рекорд от 12 победи, две равенства и едно поражение от 15 мача в лигата този сезон.

Барселона преследва успех в четири състезания, като ще се изправи и срещу Реал Бетис в полуфиналите за Суперкупата на Испания на 11 януари преди евентуален финал срещу Реал Мадрид или Валенсия.

Междувременно каталунците ще се изправят срещу Манчестър Юнайтед в два мача от елиминационния кръг на Лига Европа следващия месец, като първият мач от състезанието ще се проведе на "Камп Ноу" на 16 февруари.

Домакините са без Стефан Савич и Родриго де Паул, а гостите не могат да разчитат на наказаните Жорди Алба и Роберт Левандовски.

Вън от съмнение е, че тази среща ще бъде достойна да сложи край на неделната програма на испанския уикенд и със сигурност ще изкуши огромна част от почитателите на залозите. Как ще завърши дербито? Барселона спечели шест от седемте си гостувания през сезона, а Атлетико взе само 11 точки от 21 възможни на "Уанда Метрополитано". Много е вероятно двата съперника да поделят точките, но нашият съвет е да се заложи на победа на гостите с гол на Феран Торес.

Прогноза: Атлетико - Барселона 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Роберто
Кристенсен
Кунде
Балде
Гави
Де Йонг
Педри
Рафиня
Торес
Дембеле
Мората
Гризман
Караско
Коке
Бариос
Кондогбия
Йоренте
Гименес
Витсел
Хермосо
   
Облак
 
Атлетико (Диего Симеоне)

Обоснована прогноза: Атлетико - Барселона 0:1

  Сподели
538