Виляреал удари Реал Мадрид при подновяването на Ла Лига (видео)


FUTBOL-TV

Виляреал удари Реал Мадрид при подновяването на Ла Лига (видео)

Реал Мадрид отстъпи на Виляреал с 1:2 като гост в мач от 16-ия кръг на испанската Ла Лига. На "Ла Керамика" "жълтата подводница" потопи шампионите на страната и Европа след драматична втора част, в която паднаха и трите попадения.

Йереми Пино даде преднина на домакините в 47-та минута след асистенция на Жерар Морено. Точно час след началото на двубоя Кралският клуб възстанови паритета от дузпа, реализирана от дежурния голмайстор Карим Бензема. Най-тежкото наказание във футбола бе отсъдено след дълга проверка на ВАР и предизвика полемики, но в крайна сметка Карло Анчелоти и компания бяха възнаградени с възможност да изравнят, която не пропиляха.

Именно от 11-те метра обаче те загубиха срещата, след като три минути по-късно Жерар Морено ознаменува силната си игра с точно изпълнение от бялата точка. До края Реал така и не успя да се добере до точка и допусна второ поражение през кампанията след тази от Райо Валекано преди точно два месеца. Грешната стъпка на "Белия балет" може да бъде използвана от Барселона - двата отбора са с равен брой точки, но каталунците тепърва ще гостуват на Атлетико в Мадрид. Виляреал е вече пети с 27 пункта, на две от третия Реал Сосиедад.

За Реал предстои мач с Валенсия за Суперкупата на Испания в сряда, а след това предстои визита на Виляреал в 1/8-финалите за Купата на Краля. В първенството европейските клубни шампиони гостуват на Атлетик Билбао, докато за Виляреал гостува на Селта за първенство, преди да приеме Реал за нов сблъсък на "Ла Керамика".

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
522