Белерин: Футболистите трябва да плащат най-много данъци


Н. Гавазов

Белерин: Футболистите трябва да плащат най-много данъци

Ектор Белерин смята, че футболистите трябва да се грижат за обществото и да плащат повече данъци.

- Много футболисти подкрепят [бившия бразилски президент] Болсонаро, защото той предлага по-добра данъчна политика за богатите. Други спортисти плащат данъци в страни като Андора или Швейцария. Идентифицирате ли се по някакъв начин с него?

- Не. Футболистите са хора, които трябва да плащат най-много данъци. Произхождам от семейство, в което трябваше да работиш от месец на месец, за да се изхранваш. Все още срещам такива хора - приятели, семейни приятели.

Всеки иска да печели повече пари, за да се чувства по-комфортно. Но с моите доходи трябва да гледате не само на обкръжението си, но и на обществото като цяло, където се случват много опасни ситуации.

Футболистите са в много привилегирована позиция. Работихме много и направихме много жертви, но трябва да помним откъде идваме. Ние трябва първи да помогнем за стабилността на нашето общество. В същото време разбирам, че има колеги, които може да мислят различно.

- Значи смятате себе си за ляв футболист?

- Да. Нямам какво да крия. За мен най-важното е, че има общество, което върви напред, което иска да споделя. И че си помагаме.

Вярно е също, че се чувствам малко аполитичен, защото ми е трудно да намеря организация, която да покрива всичките ми лични възгледи, - заяви играчът на Барселона.

  Сподели
212