Резервите на Реал се измъчиха за победата над четвъртодивизионен тим за Купата


FUTBOL-TV

Резервите на Реал се измъчиха за победата над четвъртодивизионен тим за Купата

Реал Мадрид, който излезе приоритетно с играчи от втория си отбор и резерви, се измъчи сериозно с четвъртодивизионния отбор на КП Касереньо за крайното 1:0 в турнира за Купата на Испания. С този успех Реал Мадрид се класира за осминафиналите и ще се опита да вземе първи трофей от 2014-а година насам.

Единственото попадение вкара Родриго в 69-ата минута. Иначе старши треньорът на Белия балет Карло Анчелоти направи девет промени в сравнение с петъчния състав срещу Валядолид (2:0). Очаквано, той даде почивка на някои от най-важните си титуляри, в това число Карим Бензема и Винисиус Жуниор.

Първото полувреме не предложи кой знае какви ситуации за гостите за радост на пълния стадион в намиращото се на португалската граница градче Касерес. До 69-ата минута, когато бразилецът Родриго получи топката на ъгъла на наказателното поле, елиминира защитата на аматьорския тим и с прецизен удар намери горния десен ъгъл на вратата.

В унисон с емоциите от последните дни, юношата на бразилския Сантос отпразнува гола си в стил на късния Пеле, вдигайки юмрука си във въздуха. И въпреки разликата в класите, тимът на Касереньо опита да създаде нещо като натиск, за да изравнява резултата, но Реал (Мадрид) успя да спре всички атаки още в зародиш и да удържи минималната си преднина.

В мач на два елитни отбора, Леванте елиминира Хетафе с 3:2 благодарение на гола на Уесли Мораеш в 90+1-ата минута. Преди това мадридския отбор на два пъти излизаше напред в резултата чрез Монир Ел Хадади, реализирал в 34-ата и в 56-ата минути. Леванте стигна до 1:1 чрез Сержио Пощиго в 52-ата минута и Алекс Муньос десет по-късно.

Също в елитен сблъсък Еспаньол преодоля Селта (Виго) с 3:1 след продължения и 1:1 в редовното време. Дардер в 97-ата минута вкара за 2:1, а юношата на клуба Нико Меламед с третия си гол в професионалния футбол сложи точка на спора.

Два тима от Примера дивисион приключиха участието си на този етап, елиминирани от по-нискостоящи противници. Спортинг (Хихон) от Сегунда дивисион удари Райо Валекано с две попадения на сърбина Урош Милованович, реализирал в 57-ата и 88-ата минута. Сеута – състезаващ се в третото ниво, изпрати у дома Елче с 1:0. Опитният Родриго Лосано-Родри вкара от дузпа в 44-ата минута, а гостите останаха с 10 души на терена след час игра заради втория жълт картон на Езекиел Понсе.

Южняшките отбори на Виляреал и Валенсия постигнаха стабилни победи като гости над тимове от трета лига. "Жълтата подводница", какъвто е прякорът на Виляреал, отнесе с 5:1 като гост Картахена с петима различни голмайстори. Валенсия пък преодоля курортния състав на Ла Нусия с 3:0, като Джъстин Клуйверт откри резултата в 3-ата минута, а в 72-ата минута асистира на Уго Дуро за последното попадение в срещата.

  Сподели
295