Ансу Фати: В Африка правехме топки от чорапи


Н. Гавазов

Ансу Фати: В Африка правехме топки от чорапи

Нападателят на Барселона Ансу Фати разказа за детството си, прекарано в Африка.

"Израснах с майка си, братя и сестри, братовчеди и баба по майчина линия в дом в района Сао Пауло. Всички живеехме заедно. Но като се има предвид, че тръгнах от там доста рано, не помня много. Наскоро помолих приятел на сестра ми да ми изпрати видео от улицата, на която живеехме тогава. Улицата от видеото е съвсем различна от тази, която помня!

Много искам да се върна там. Започнах да играя навън с братовчедите ми, когато бях на три години. В Гвинея-Бисау децата са свободни да правят каквото си искат, веднага щом проходят. Спомням си, че майка ме викаше, когато вечерята бе готова.

Обикновено играехме боси. Тези, които бяха малко по-богати, играеха с пластмасови сандали. Взимахме чорапи, връзвахме ги и така правехме топка, след което започвахме да играем. От време на време успявахме да намерим гумени топки, но те се пукаха, след като ги ритахме с нещо заострено“, заяви Фати.

Роден в Гвинея-Бисау, Фати се премества в Испания в ранна възраст, където учи в академиите на Севиля и Барселона. Нападателят играе за националния отбор на Испания.

  Сподели
356