Барса отново е шампион на Испания!


В. Мухарски

Барса отново е шампион на Испания!

Барселона завърши наравно 1:1 като гост на Леванте и по този начин "каталунците" спечелиха предсрочно шампионската титла на Испания. Ерик Абидал започна като титуляр за Барса, след като вече е възстановен от тежката операция. Той игра до 62-ата минута, когато бе заменен. Андрес Иниеста пък остана на резерванта скамейка.

Двубоят започна с очакван натиск на Лео Меси и компания. Въпреки това липсваха голови положения. В 11-ата минута Шиско стреля встрани от вратата. Десет минути по-късно Шавиер Торес шутира към вратата на Валдес, но топката излезе в аут.

При първото си положение Барселона излезе напред в резултата. В 28-ата минута Ернандес центрира, а Кейта засече с глава, пращайки топката в мрежата за 1:0. Въпреки попадението, "каталунците" отново се отпуснаха и не си даваха много зор. В 31-ата минута Валдо бе близо до попадение, но нямаше късмет да се разпише.

Така се стигна до 41-ата минута, когато Леванте напълно заслужено стигна до равенството. Кейседо се възползва от груби грешки на Пике и Валдес и вкара за 1:1. Минута преди края на първата част, звездата на Барса Лео Меси стреля от фаул и топката мина на сънтиметри от гредата.

След почивката финалистите в тазгодишното издание на Шампионската лига се разиграха и стигнаха до няколко положения. В 58-ата минута Меси нацели гредата. Пропуски направи и Афелай. Малко по-късно отново Лео Меси тормози вратаря на Леванте, но аржентинецът така и не успя да се разпише в днешната среща. След последния съдийски сигнал, възпитаниците на Гуардиола празнуваха спечелването на шампионската титла на страната.

  Сподели
131